My Renault

Altijd de juiste brandstof

Vanaf 12 oktober 2018 zullen in heel Europa dezelfde nieuwe brandstoflabels worden gebruikt. Dat betekent dat alle nieuwe auto's en alle tankstations worden voorzien van dezelfde labels. Door deze nieuwe Europese richtlijnen weet iedereen straks welke brandstof je moet tanken en kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.

De labels worden standaard aangebracht op nieuwe auto's die vanaf 12 oktober 2018 worden verkocht of geregistreerd. Het wordt afgeraden de labels ook op oudere auto's te plakken. Voor advies hierover kun je contact opnemen met je Renault-dealer.

Deze landen doen mee

De nieuwe labels worden ingevoerd in alle 28 lidstaten van de EU, de EEA-landen (IJsland, Liechtenstein en Noorwegen) en ook in Macedonië, Servië, Zwitserland en Turkije. De Britse overheid beslist zelf welke EU-regels gehandhaafd blijven na uittreding uit de EU, maar aangezien de nieuwe labels op de productielijn worden aangebracht zullen ze dus ook aanwezig zijn op alle nieuwe Britse auto's.

Gemakkelijke iconen

De labels worden verdeeld in vier categorieën: benzine, diesel, gas en elektrisch (dat label volgt later).

De ronde labels van benzine zijn voorzien van de letter E (essence) gevolgd door een cijfer, dat het maximumpercentage biocomponenten aangeeft dat erin verwerkt mag zijn.

Op het vierkante label staat de letter B (biodiesel), gevolgd door een cijfer dat de maximale hoeveelheid biocomponenten aanduidt.

Voor gas worden ruitvormige labels gebruikt met daarop het type gas: LNG, CNG, LPG of H2.

Er wordt momenteel gewerkt aan labels voor elektrische auto's en laadpalen. Deze worden later ingevoerd. Voor een hybride-auto kun je de natuurlijk wel al de juiste labels volgen.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.