My Renault

Rijdende expositie

Tijdens Dutch Design Week stond niet alleen de stad Eindhoven in het teken van design. Ook de Renault ZOE kreeg een bijzonder design op het dak.

Dutch Design Week (DDW), die van 20 tot en met 28 oktober plaatsvond, toonde het werk van 2.600 designers. In totaal trok het grootste designevenement van Noord-Europa 355.000 bezoekers. Om de verschillende locaties te bezoeken konden zij gebruikmaken van een Renault Design Ride. Hiervoor werden 45 exemplaren van de elektrische Renault ZOE ingezet.

Het dak op

Speciaal voor DDW werden de elektrische auto’s omgetoverd tot rijdende expositie. Ze kregen namelijk een bijzonder designstuk op het dak. Er werd flink gebruik gemaakt van de gratis vervoersdienst. In totaal hebben 60.000 bezoekers van DDW gebruik gemaakt van een Renault Design Ride. Om de Design Rides op te laden werd in Eindhoven één van de grootste mobiele laadpleinen in Europa gebouwd.

In de toekomst zullen je auto en je huis met elkaar verbonden zijn.

Het huis van SYMBIOZ

Ook Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design van Renault, was aanwezig. Niet alleen omdat hij als één van de ambassadeurs DDW een warm hart toedraagt. Hij nodigde bezoekers ook uit een kijkje te komen nemen bij het SYMBIOZ huis. Daar liet hij zien dat in de toekomst je auto en je huis met elkaar verbonden zullen zijn. Zo kan je huis weten dat je bijna thuis bent en wordt bijvoorbeeld de muziek die je in de auto luisterde overgenomen door de boksen in je huis.

Overigens kies je er dan natuurlijk voor of je zelf naar huis rijdt of dat je je laat rijden. Kies je voor het laatste? Dan klapt het stuur weg en verschijnt er een scherm waarop je een film kunt kijken of je mail kunt checken. Liever een gesprek met de inzittenden? Dan draai je met hetzelfde gemak je autostoel om.

Ontdek het SYMBIOZ huis Bekijk hier de video waarin Laurens van den Acker zijn toekomstvisie op mobiliteit in de stad uitlegt.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.