My Renault

De 5 mooiste kerstmarkten

Knapperend haardvuur, geurende Glühwein en natuurlijk inspiratie voor onder de kerstboom: het is weer tijd voor een bezoek aan een kerstmarkt.

It’s the most wonderful time of the year

Nog even en dan is het weer tijd voor de heerlijk feestdagen. Kun je niet wachten tot het zover is? Of wil je alvast in kerstsfeer komen? Dan kun je je hart ophalen bij een van de vele kerstmarkten. We zochten de leukste op korte rijafstand voor je uit.

0

Keulen

De kerstmarkt van Keulen moet een van de populairste van Europa zijn. Elke winter weer reizen honderdduizenden bezoekers af naar deze stad om te genieten van een Duits winterwonderland. Ook vanuit Nederland, want je staat vanaf Utrecht al binnen twee uur rijden op het Domplein in Keulen. En het is precies die enorme Dom die het decor van deze kerstmarkt zo uniek maakt.

Meer informatie
Datum: 26 november tot en met 23 december

1

Valkenburg

Met stip op nummer 1: de kerstmarkt van Valkenburg. Deze kerstmarkt is niet de grootste van Nederland, maar zeker wel de meest romantische. Hij vindt namelijk plaats in de Gemeentegrot, onder aan de bekende Cauberg. In dit gangenstelsel is het alsof je in een feeëriek winters sprookjesland terecht bent gekomen. Maar dat is nog niet alles. Twee keer per week trekt ook de Christmas Fairytales Parade door de stad: een betoverende parade van verlichte praalwagens en gekostumeerde dansers.

Meer informatie
Datum: 16 november tot en met 23 december

2

Münster

Duitsland is natuurlijk hét land van de kerstmarkten. Een van de markten die je dan ook niet mag missen, is die van Münster. Deze Hanzestad, die niet ver over de grens bij Enschede ligt, vormt in de koude wintermaanden een prachtig decor voor de vijf verschillende kerstmarkten die je in de stad vindt. Wandel rustig van marktje naar marktje en vergeet ondertussen niet te genieten van de typische Duitse kerstspecialiteiten.

Meer informatie
Datum: 26 november tot en met 23 december

3

Brugge

Tijdens de kerstperiode wordt Brugge ook wel vergeleken met Londen. Net als deze wereldstad staat Brugge geheel in het teken van de kerst. Het historische centrum is feestelijk versierd en op de Grote Markt vind je de belangrijkste kerstmarkt van de stad. Hier kun je niet alleen leuke kerstsouvenirs kopen, het is ook de plek voor een heerlijk hapje of een winters Belgisch speciaalbiertje.

Meer informatie
Datum: 23 november tot en met 1 januari

4

Dordrecht

Lang niet iedereen weet het, maar de grootste kerstmarkt van Nederland vindt elk jaar plaats in Dordrecht. Ook dit jaar staan er weer meer dan 300 kerstkramen op acht verschillende locaties, aangevuld met verschillende muziekpodia, staattheater en een Christmas sing-a-long. Wil je weten wat dat inhoudt? Zorg dan dat je het Stadhuisplein niet overslaat.

Meer informatie
Datum: 14, 15 en 16 december

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.