My Renault

10 handige tips voor onderweg

Rijden naar je wintersportbestemming: de ene keer gaat het van een leien dakje. De andere keer kan het weer zomaar omslaan en moet je harde windstoten en sneeuw trotseren. Om ervoor te zorgen dat je onder alle omstandigheden je bestemming kunt bereiken, heeft wintersportweerman Hajo, samen met Renault, 10 handige tips.

10 handige Tips van wintersportweerman Hajo

1. Winterbanden

Er is bijna geen land meer waar je zonder winterbanden mag rijden. Maak dus snel een afspraak bij je Renault-dealer voor de winterbanden. Heb je al winterbanden: let dan goed op de profieldiepte, want banden met minder dan 4 millimeter gelden juridisch gezien niet als winterband.

2. Autohoes en anti-ijsdeken

Als je op je bestemming bent aangekomen en je auto voor een paar dagen parkeert, is een sneeuwhoes ideaal. Je bent er dan zeker van dat je op de dag van vertrek weer met een schone auto terug naar Nederland kunt rijden. Maak je dagelijks ritten met je ski’s en vervoer je die in een dakkoffer op het dak van je Renault? Ga dan voor een anti-ijsdeken op de voorruit.

3. Koelvloeistof, accu en ruitenwisservloeistof

Hou er rekening mee dat de temperatuur op je bestemming laag kan zijn. Laat het niveau van de koelvloeistof daarom meten bij je Renault-dealer. Als je dan toch bij de dealer bent, laat dan ook meteen de accu controleren en zorg dat de ruitensproeiervloeistof geschikt is voor de winterse kou.

4. Handrem

Hou er rekening mee dat je je auto ‘s nachts (op vlak terrein) beter niet op de handrem laat staan. Zet hem in plaats daarvan in de eerste versnelling (alleen voor auto’s zonder automatische parkeerrem).

5. Sneeuw verwijderen met zachte bezem

Heb je een dikke laag sneeuw op je auto liggen? Een zachte bezem kan dan een uitkomst bieden. Let er ook goed op dat de bezem daadwerkelijk zachte haren heeft want anders kunnen er krassen op je Renault komen.

6. Sneeuwkettingen of sneeuwsokken

Ook wanneer je winterbanden hebt, zijn sneeuwkettingen onmisbaar. Alleen met een 4x4-aandrijving is het mogelijk om zonder kettingen de berg op te komen. Wil je alle ins & outs over sneeuwkettingen? Klik dan hier.

7. Dakkoffer voor uw ski’s en bagage

Een dakkoffer is echt een uitkomst wanneer je op (wintersport)vakantie gaat. Let wel op dat de koffer lang genoeg is om je langste paar ski’s in te vervoeren. Je kunt je ski’s en stokken in plaats van in de koffer ook in skizakken naast de koffer op de dakdragers stoppen.

8. Insmeren rubbers van portieren

In het geval van strenge vorst kunnen je portieren vastvriezen. Om dit te voorkomen, kun je voor vertrek de rubbers van je auto met vaseline of siliconenspray insmeren.

9. Wees vooraf goed geïnformeerd

Voordat je naar je bestemming rijdt, moet je goed geïnformeerd zijn. Check bijvoorbeeld of er wegwerkzaamheden zijn op de route, dat kan een hoop tijd schelen!

10. Deken, zaklamp en voldoende brandstof

Er kan altijd van alles gebeuren onderweg. Zo kun je onverhoopt in de file komen te staan. Wees hierop voorbereid en zorg voor voldoende brandstof en rij je tank nooit helemaal leeg. Zorg er daarnaast voor dat je drinken, snacks, dekens en een zaklamp in je auto hebt, zo kun je het in de file een tijdje volhouden.

Bekijk hier het filmpje van Hajo, de wintersportweerman

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.