My Renault

Eerlijk zullen we alles delen

Het wordt steeds makkelijker en gebruikelijker een deelauto te gebruiken. Er komen ook steeds meer deelauto’s bij. Dat het delen van auto’s zo populair is is logisch, want het is beter voor het milieu en ook voor de portemonnee. Vooral in grote steden is een enorme groei in het aantal deelauto’s te zien.

Daar zijn niet alleen particulieren blij mee, maar ook het kabinet. Doel van het kabinet is namelijk ervoor zorgen dat in 2021 er 100.000 deelvoertuigen in Nederland rondrijden met 700.000 gebruikers. Dat is volgens Stientje van Veldhoven, Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, een van de maatregelen om de Randstad bereikbaar te houden.

In de hoofdstad

Renault kondigt aan tweehonderd exemplaren van de elektrische ZOE te leveren voor een nieuw 100% elektrisch deelautoproject in Amsterdam. De ZOE deelauto’s zijn vanaf medio januari 2019 beschikbaar. Ze worden onder andere geplaatst bij OV-stations, maar kunnen overal binnen de parkeerzone in Amsterdam achtergelaten worden door gebruikers. De ambitie is om ook autodeelprojecten in andere grote steden in Nederland uit te rollen.

Snel laden met de ZOE

De Renault ZOE is zeer geschikt voor car sharing vanwege de actieradius van ruim 300 kilometer, de ruimte, het gebruikersgemak en de oplaadmogelijkheden. De ZOE beschikt over een Cameleon-lader, de snelste AC-lader in de markt. Dat past natuurlijk perfect bij car sharing waarbij de accu intensief wordt gebruikt.

Actief in Europa

Renault is niet alleen in Nederland actief op het gebied van autodelen. In Europa rijden inmiddels 5.000 Renault ZOE deelauto’s rond in acht grote steden, waaronder Parijs en Madrid.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.