My Renault

De nieuwe CLIO in de spotlight

De Renault CLIO kent een indrukwekkende geschiedenis. Sinds de introductie van de eerste generatie in 1990 zijn al circa vijftien miljoen exemplaren verkocht. Dat maakt de Clio een geliefd model wereldwijd en tevens het bestverkochte model van Groupe Renault. Tijd voor de vijfde generatie.

Voortborduren
op het DNA

De nieuwe Clio borduurt voort op het DNA van de generaties hiervoor. De sterke punten – vooruitstrevende technologie, hoogwaardige uitstraling, krachtig design – werden als basisprincipes gebruikt. Daarnaast kreeg de nieuwe Clio een nog modernere, atletischere en dynamischere look.

Voor de ultieme rijervaring

De bestuurder krijgt een centrale rol in de nieuwe Clio. De Smart Cockpit is namelijk geheel op hem gericht. Het moderne en ergonomische dashboard geeft de bestuurder een optimale rijervaring. Daarnaast is het 9,3-inch multimediascherm – het grootste scherm ooit in een Renault gebouwd – naar de bestuurder gedraaid zodat hij gemakkelijk gebruik kan maken van alle multimedia-, navigatie- en infotainmentsystemen.

Dankzij het nieuwe stuurwiel, dat eleganter en compacter is, heeft de bestuurder perfect zicht op het instrumentenpaneel. De ergonomische stoelen bieden maximale comfort en alle analoge meters zijn vervangen door digitale varianten. Ook dit draagt bij aan een prettige rijervaring.

Aan de buitenkant

Niet alleen aan de binnenkant heeft de nieuwe Clio een upgrade gehad. Ook het exterieur is onder handen genomen. Het resultaat? Een elegante en dynamische auto die expressief oogt, maar zijn slanke profiel behoudt. Qua afmetingen is de nieuwe Renault Clio 14 mm korter dan zijn voorganger, maar biedt wel een ruimer interieur.

Zijn dynamische looks dankt hij aan de haaienvinantenne, full-LED-verlichting, verzonken achterklep, verchroomde raamomlijsting en luchtgeleiders bij de voorste wielkasten. Die zorgen ook voor het verminderen van de luchtweerstand en het optimaliseren van de aerodynamica ter verlaging van het brandstofverbruik.

Zeg het met kleur

De nieuwe Clio is verkrijgbaar in diverse nieuwe carrosseriekleuren, waaronder Orange Valencia, Brun Vison en Bleu Celadon. De kleur Orange Valencia heeft een ongekend diepe glans dankzij de speciale vernislaag die voor het eerst in de auto-industrie is toegepast. In totaal is de nieuwe Clio leverbaar met keuze uit elf carrosseriekleuren en drie exterieurpakketten (rood, oranje en zwart) om hem verder te personaliseren. Ook het interieur is te personaliseren met diverse optiepakketten, waarbij je onder andere het dashboard, de deurpanelen, het stuurwiel, de armsteunen en de sfeerverlichting kunt aanpassen. Welke kleur kies jij?

garage icon
Op de hoogte blijven van de nieuwe CLIO?
Meld je hier aan 

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.