My Renault

Dat loopt gesmeerd

Het verversen van de motorolie staat meestal niet zo hoog op ons prioriteitenlijstje. Dat zou wel zo moeten zijn…

Nieuw en veelzijdig

We staan er vaak niet bij stil, maar motorolie is essentieel voor een goed werkende motor. En een goed werkende motor is natuurlijk essentieel voor jouw Renault. Het gebruik van hoogwaardige producten is dus geen overbodige luxe. Ook het tijdig wisselen van motorolie is belangrijk, zegt Gilbert Groot, CEO van smeermiddelenfabrikant JLM in een artikel op nu.nl. “Het is heel verleidelijk om het verversen van olie uit te stellen of om het goedkoopste product te pakken”, aldus Groot. “Het moment van gevraagde oliewissel komt niet uit de lucht vallen. De toevoegingen aan motorolie zorgen ervoor dat de olie voor een bepaalde tijd goed beschermt en goed smeert. Dat betekent ook dat het product na die tijd minder gaat beschermen. Dus als je maar blijft uitstellen, wordt de olie steeds minder en in het uiterste geval loop je het risico dat deze in de soep draait.”

Intern vuil

Motoren worden steeds geavanceerder en kleiner, maar moeten daarnaast wel steeds betere prestaties leveren. Om ervoor te zorgen dat de motor kan blijven doen wat hij moet doen is een schone motor natuurlijk van groot belang. Olie helpt de motor schoon te houden benadrukt Groot.

Er wordt nu veel meer gevraagd van het motorblok, want het moet allemaal kleiner en lichter met behoud van prestaties. Zonder de juiste olie ontstaat een soort impasse tussen hogere prestaties enerzijds en lagere emissies anderzijds. Je hebt letterlijk die smerende factor nodig, anders kun je niet bereiken wat je wil"
- Groot

Met de juiste olie voorkom je dus problemen. Want voordat je het weet, gaat je waarschuwingslampje aan en moet je in actie komen. “Zelfs dan zijn er nog mensen die gewoon blijven rijden, want de auto doet het nog”, zegt Groot. “Na verloop van tijd zal de auto in de noodloop gaan, waardoor je wel naar de garage moet.”

Met het gebruik van de juiste olie kun je dit dus gemakkelijk voorkomen!

garage icon
HOU JE MOTOROLIE OP PEIL

Motorolie is essentieel voor een goed werkende motor. Laat je Renault-dealer dus regelmatig het peil van je autovloeistoffen controleren en eventueel bijvullen.

CONTACT MET RENAULT-DEALER 

Gratis voor My Renault+ leden

Als My Renault+ lid laat je gratis vloeistoffen in je auto bijvullen. Dit is geldig voor je auto(‘s) waarop My Renault+ actief is. Activeer vandaag nog je My Renault+ voordeel en profiteer voor slechts € 39,95 van 8 extra voordelen ter waarde van € 139,95.

ONTDEK MY RENAULT+

* Indien tijdens een onderhoud motorolie vervangen of bijgevuld dienen te worden volgens het onderhoudsschema, dan is dit niet gedekt door dit voordeel. Het voordeel is evenmin van toepassing wanneer een laag motorolie het gevolg is van een technisch defect.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.