My Renault

Slimme mobiliteit

We kunnen er niet omheen, de steden veranderen en worden steeds slimmer. En de mobiliteit? Die verandert natuurlijk mee.

De mobiliteit van morgen gaat er helemaal anders uitzien. Dat liet Renault in mei tijdens VivaTech, een internationale beurs in Parijs, zien met zijn visie op de toekomst van mobiliteit. Om een plaats te veroveren in de ‘intelligente’ steden van morgen, moeten onze auto’s namelijk ook drastisch veranderen.

Kleine revolutie

Als we nadenken over de mobiliteit van de toekomst, moeten we rekening houden met verschillende ontwikkelingen. Bijvoorbeeld verzadiging van de steden, de toenemende populariteit van e-commerce, intelligente steden, nieuwe levenswijzen en vervoermiddelen of klimaatproblemen. Renault heeft op dat vlak een kleine revolutie in gedachten.

Elektrisch, zelfrijdend en flexibel

Tijdens de vorige editie van VivaTech in 2018 stelde Renault al drie vooruitstrevende conceptcars voor: de Renault EZ-GO, Renault EZ-PRO en de jongste telg, de Renault EZ-ULTIMO.

Tijdens VivaTech in 2019 presenteerde Renault zijn nieuwste innovaties. Er werd daarbij rekening gehouden met de volgende uitgangspunten: elektrische mobiliteit, connected (intelligente) mobiliteit, autonome mobiliteit (zelfrijdend) en nieuwe mobiliteitsdiensten.

Dat resulteerde in de volgende unieke conceptcars:

Renault ZOE Cab:
een zelfrijdend, elektrisch prototype dat de gebruiker ophaalt op een verzamelpunt in de buurt.

Renault EZ-POD:
een shuttlerobot voor gebruik in de eerste en laatste kilometer.

Renault EZ-FLEX:
een experimenteel elektrisch, connected, compact en gemakkelijk bestuurbare bedrijfswagen.

Op naar de toekomst

Renault is altijd bezig met het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Zo proberen we mobiliteitsoplossingen te integreren in het ecosysteem van een intelligente stad.

Dankzij gedeelde, autonome mobiliteit worden verschillende diensten flexibeler en beter toegankelijk, verloopt het verkeer vlotter, verbetert de luchtkwaliteit en komt er meer plaats vrij in de steden. We geloven dat dit de toekomst is en we doen er alles aan om dat mogelijk te maken.

--> -->

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.