My Renault

Utrecht heeft wereldprimeur met bidirectioneel laden

Foto v.l.n.r.: R. Berg, directeur We Drive Solar, Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, J. Pannaud, Renault General Manager Benelux.

Vorige maand opende Koning Willem-Alexander het bidirectioneel ecosysteem in Utrecht: een wereldprimeur in het duurzaam rijden op grote schaal.

Bidirectioneel laden is een duurzaam energie- en mobiliteitssysteem, ontwikkeld door We Drive Solar en Renault. Het maakt gebruik van elektrische Renault ZOE deelauto’s en laadpalen waarmee de ZOE zowel kan laden als ontladen. Met 145 bidirectionele oplaadpunten is Utrecht de eerste Nederlandse gemeente die dit systeem op grote schaal omarmt:
goed bezig!

Optimaal gebruikmaken van duurzame zon- en windenergie: dat is het uitgangspunt van bidirectioneel rijden, waar Utrecht nu living lab voor is. In dit systeem kun je de bidirectionele deelauto ZOE zien als een batterij op wielen. Deze auto kan zonne-energie opslaan en op een later moment terug leveren aan het elektriciteitsnet. In de toekomst zullen elektrische auto’s op deze wijze actief deel uit kunnen maken van slimme energienetwerken – en wat Renault betreft kan die toekomst niet snel genoeg beginnen.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.