My Renault

Gent: het Utrecht van België

Gent is op dit moment één van de hipste steden van België. Als je al vaak in Brussel of Antwerpen bent geweest, is het ‘Utrecht van België’ een fijn alternatief voor een weekendje weg.

Bourgondisch, authentiek en eigenzinnig.

De geschiedenis van deze stad gaat terug tot het jaar 630 en je vind er dan ook een boeiende mix van historische gebouwen en moderne architectuur. De creatieve ‘street art’ en inwoners geven de stad een trendy en modern stadsleven. Na deze 9 must-see’s wil je er haast niet meer weg.

0

Van middeleeuwse metropool
tot cultureel walhalla

Dat Gent van alle tijden is, merk je wel als je in STAM, het stadsmuseum van Gent, staat. Hier komen een 14e-eeuwse abdij, een 17e-eeuwse klooster en 21e-eeuwse nieuwbouw samen. Het STAM is dé ideale plek om je citytrip te beginnen: het vertelt het verhaal van Gent van de middeleeuwen tot vandaag. De blikvanger van dit museum is een 300 m2 grote luchtfoto van Gent waarop je mag rondlopen.

Meer informatie

1

Veggie galore

Wist jij dat Gent de veggie hoofdstad is van Europa? Per hoofd vind je hier het grootste aantal vegetarische restaurants van alle steden in Europa. Niet heel gek: Gent is de meest progressieve stad van België én een echte studentenstad. Groenteliefhebbers halen hun hart zeker op aan de vega cuisine van culinaire hotpots als Lekker Gec, Trafiek en Avalon.

2

Oase met wijngaard

Een authentieke middeleeuwse sfeer proef je in de Sint-Pietersabdij, die uit de 7e eeuw (!) stamt. Hier kun je verdwalen in de refter, eindeloze zolders en een majestueuze abdijkerk. Maar de abdijtuin is misschien wel de échte hotspot. Met zijn wijngaard en ruïne is de tuin een groene oase in de stad, een die erg geliefd is bij vlijtige studenten die er graag komen chillen of studeren.

Meer informatie

3

Van vintage naar design

Gentenaars zijn into design: de stad heeft zoveel designwinkels dat je een tweedaagse nodig hebt om ze allemaal binnen te wandelen. Depot09 is Gent’s grootste vintage designmarkt waar je uren kunt struinen naar vintage parels. In een oude voormalige vlasfabriek bieden twintig gespecialiseerde handelaars uit binnen- en buitenland hun vondsten tussen 1920 en 1980 permanent aan.
Meer informatie

4

Schip ahoy!

Gent en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat is ook in het kloppende hart van de stad, met zijn vele grachten, goed te zien. Dus strek je zeebenen en spring in een rondvaartboot. Vanuit je bootje spot je talrijke kleurrijke huizen, gezellige restaurants direct aan het water en imposante standbeelden aan de voet van monumentale gebouwen. Charmant!

5

Botanische pracht

Als de zon schijnt, weten Gentenaars het Citadelpark te vinden. Deze chill- en picknickzone ligt op een heuvelkam tussen de Schelde en Leie en werd aangelegd in 1875. Vandaag kun je hier heerlijk wandelen tussen alle botanische pracht (leuk: bijzondere bomen zijn aangegeven met een naamzuiltje). Dierenliefhebber? Dan kun je hier dieren van het asiel even uitlaten.

Meer informatie

6

L’art pour l’art

Kunsthebbers van hedendaagse kunst kunnen het S.M.A.K. (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst) tijdens hun bezoekje aan Gent zeker niet links laten liggen. In dit voormalige casinogebouw kijk je je ogen uit aan de belangrijkste verzameling hedendaagse kunst in Vlaanderen. Belgische en internationale topwerken van kunstenaars uit de Cobra, popart, conceptuele kunst en arte povera vliegen je er om de -oren; happy art spotting!

Meer informatie

6

Kleurrijke straatkunst

Toch meer van de straatkunst dan van museumkunst? Ook dan zit je in Gent goed. Door de hele stad vind je de mooiste kunstwerken: van gekke figuren tot gedetailleerde portretten en van hele kleurenspektakels tot abstracte tekeningen. Er is zelfs een heus ‘Graffitistraatje’: het Werregarenstraatje waar legaal overal graffiti gespoten mag worden.

6

Culinaire wereldreis

Het Patershol is een bijzonder mooie hoek van Gent én het culinaire hart van de stad. Hier laat je je onderdompelen in de middeleeuwen. Verdwaal in de smalle, pittoreske steegjes en kom daarna bij van je avonturen in één van de vele gezellige restaurants, volkse cafés en hippe bars. Van Japans tot Indonesisch, van Turks tot de ouderwetse Vlaamse keuken van grootmoeder: in de Patershol zal je honger zeker gestild worden.

Meer informatie

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.