My Renault

Bouwen aan bedrijfswagens

Renault is bezig het gamma van bedrijfswagens flink uit te breiden. Niet verwonderlijk, want de afgelopen 12 jaar is de wereldwijde bestelwagenmarkt ruim 39% gestegen. De verwachtingen zijn ook veranderd. Bedrijfswagens moeten net als personenwagens voldoen aan beter design, meer technologie en comfort en kwalitatief hogere prestaties. Renault speelt daarop in met de komst van vier nieuwe bedrijfsvoertuigen.

Nieuw en veelzijdig

De nieuwe Renault Master bijvoorbeeld heeft een robuustere voorzijde, een geheel nieuw interieur en nieuwe geavanceerde rijhulpsystemen gekregen. Daarnaast is de veelzijdige bedrijfsbus voorzien van krachtigere en efficiëntere motoren. De Master is overigens ook beschikbaar als volledig elektrische bestelwagen en gaat in die hoedanigheid als Master Z.E. door het leven.

De nieuwe Renault Trafic heeft een nieuw niveau van modulariteit gekregen en ook het in-, exterieur en de motoren zijn vernieuwd. De Renault Kangoo Z.E. Concept is een elektrische showcar voor in de stad. Het is de voorloper van de nieuwe Kangoo die in 2020 op de markt zal verschijnen en fungeert als een mobiele werkplaats.

Bijzondere concept bus

Met de komst van de EZ-FLEX tekende Renault voor een nieuwe visie op duurzame stedelijke mobiliteit. Met deze concept car faciliteert Renault de zogenaamde “last mile delivery” in de stad op een duurzame manier. Door de toenemende urbanisatie zal naar verwachting 60% van de wereldwijde bevolking in steden wonen. En al die mensen zullen steeds meer gebruik gaan maken van online aankopen en leveringen. Om snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid te kunnen bieden, zullen nieuwe vormen van mobiliteit moeten worden bedacht.

Wendbaar door de steden

De Renault EZ-FLEX is zo ontworpen dat hij zich makkelijk door het drukke stadverkeer kan manoeuvreren. Met een lengte van 3,86 meter, een breedte van 1,65 meter, een hoogte van 1,88 meter en een laadruimte van 3m3 is dat geen probleem voor hem. De draaicirkel van slechts 4,5 meter helpt daar natuurlijk ook bij. De bedrijfswagen beschikt daarnaast over een makkelijke en brede toegang voor de bestuurder en goed zicht op de rij-informatie en fietsers en voetgangers.

12 testwagens

Twaalf exemplaren van de Renault EZ-FLEX worden momenteel uitgeleend aan diverse bedrijven en gemeenten in Europa. De voertuigen zijn voorzien van sensoren om het gebruik goed in kaart te brengen. Er worden verschillende soorten gegevens verzameld, zoals locatie, kilometerstand, bereik, het gebruik van de laadopeningen, snelheid en het aantal stops. Deze gegevens worden geanalyseerd en aangevuld met feedback van gebruikers. Zo krijgt Renault een steeds beter beeld en kan het voertuigen ontwerpen die nog beter inspelen op de ontwikkelingen en logistieke uitdagingen in de stad.

Ontdek het vernieuwde gamma

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.