My Renault

6 mooie herfstwandelingen

Het najaar is per uitstek een seizoen om de wandelschoenen onder te binden. Een selectie van zes mooie looproutes in Europa.

0

1.

Côte d’Armor, Bretagne, Frankrijk

Het Franse schiereiland Bretagne heeft in de herfst een heerlijk zacht klimaat dankzij de ligging aan zee. Hier kun je genieten van uitgestrekte heidevelden (Cap Fréhel) en de meest prachtige herfstkleuren (bos van Brocéliande). Must do is een wandeltocht langs de spectaculaire roze granietkust (Côte d’Armor). Hier loop je langs de waterlijn en kun je kleine rotseilandjes bezoeken. Ook kun je hoog boven zee lopen, met prachtige vergezichten vanaf de kliffen. Honger na alle inspanningen? De toch voert je eveneens door levendige havenplaatsjes als Paimpol, Port Blanc en Perros Guirec, die bekend staan om hun verse visgerechten.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie.

1

2.

Rabacal, Madeira

Het Portugese eiland Madeira staat bekend om haar zachte klimaat en weelderige natuur. Dat maakt het tot een perfecte wandelbestemming voor als het elders in Europa wat kouder begint te worden. Bovendien kent het eiland geen grote hoogteverschillen – een steile afgrond hier en daar nagelaten. Vooral de paden langs de ‘levada’s’ (oude irrigatiekanalen) zijn een wandeling meer dan waard. Bereid je voor op prachtige bloemenvelden, watervalletjes en helderblauwe meertjes. In totaal kun je langs de levada’s maar liefst 1.400 kilometer aan begaanbare wandelpaden vinden. Het drukste pad is in Rabacal, naar de Risco-waterval. Liever een wat rustige tocht? Ga dan voor de Ribeira Grande.

Klik hier voor meer informatie over wandelen op Madeira.

2

3.

Lissabon, Portugal

In het late najaar is het goed toeven in de Portugese hoofdstad. Hier vind je namelijk vele parken, waar je uitstekend kunt wandelen. Toe aan fikse dosis natuur? Ga dan naar nationale park Sintra, even ten noorden van Lissabon. Of maak een meerdaagse wandeltocht in het zuidelijk gelegen nationale park Arrábida.

Klik hier voor meer informatie over wandelen in Lissabon

3

4.

Lago Maggiore, Italië en Zwitserland

Wandelen langs water brengt vaak een groot gevoel van rust en vredigheid met zich mee. Bijvoorbeeld bij het 66 kilometer lange Lago di Maggiore, dat deels in Zwitserland ligt en deels in Italië. Hier is het in het najaar heerlijk wandelen, dankzij de beschutte ligging aan de zuidzijde van de Alpen en de warmte van de ¬Povlakte. Je kunt kiezen tussen dagtochten van 3,5 tot 6,5 uur.

Meer informatie over deze wandelplek vind je hier.

4

5.

Cyprus

September en oktober zijn op Cyprus aangenaam zacht en daarmee ideaal voor wandelliefhebbers. Langs het zuidelijke gedeelte van het eiland is er een ruime keuze aan bewegwijzerde tochten, die je zowel langs de kust als door de bergen leiden. De zwaarte varieert van licht tot zwaar, afhankelijk van het gebied en de lengte van de tochten.

Meer weten over wandelen in Cyprus? Klik hier.

5

6.

Hohe Tauern, Oostenrijk

Voor bergwandelaars is de herfst in Oostenrijk hét seizoen. De temperatuur is een koeler dan in de zomer en het is ook niet zo druk. Hohe Tauern is een van de drukstbezochte wandel- en berggebieden van Oostenrijk. Hier kun je een tocht van 1,5 uur maken via de Wasserfallweg, die leidt naar de Krimml-watervallen, de hoogste van Midden-Europa. Een andere prachtige wandeling loopt over het pad Glockenspur. Beklim de hoogste bergtop van Oostenrijk (de Groβglockner) en wandel naar de Lucknerhütte (2.241 meter hoogte) of Stüdlhütte (2.800 meter hoogte).

Lijkt het je wat om een zogenaamde ‘huttentocht’ in Hohe Tauern te maken? Klik dan hier

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.