My Renault

5 x duurzame mobiele steden

Duurzaam door de stad koersen: je ziet het steeds vaker. Deze Nederlandse steden lopen voorop qua duurzame mobiliteit.

Nijmegen: groene hoofdstad van Europa

Nijmegen geeft het goede groene voorbeeld. Zo werd de Gelderse stad in 2018 door de Europese Commissie aangewezen als meest groene hoofdstad van Europa. Dit is mede te danken aan hun fietsinfrastructuur, verkeersmanagement en schoon openbaar vervoer. Zo rijden alle bussen in de stad op groen gras, dat gewonnen is uit GFT-afval uit de regio. Ook heeft Nijmegen een effectieve manier gevonden voor het verminderen van files, doordat de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Radboud Universiteit hun collegetijden hebben aangepast. Op deze manier is er meer spreiding van woon-werkverkeer.

Groene metro’s en trams in Amsterdam

Ook onze hoofdstad is vooruitstrevend bezig. Sinds begin dit jaar zijn alle metro’s en trams in Amsterdam overgestapt op groene stroom, afkomstig van een Nederlands windpark. En daar blijft het niet bij. De komende jaren zal vervoersbedrijf GVB alle bussen vervangen door modellen die elektrisch rijden. En vanaf 2025 moeten ook alle Amsterdamse veerponden emissievrij zijn.

Rotterdam: elektrische deelscooters

Heb jij de Felyx al gespot? Deze elektrische deelscooters zijn sinds kort in Rotterdam te vinden. Ook is een pilot gestart met appgestuurde e-brommobiels om te delen (Lev). Ook bestelde openbaarvervoerbedrijf RET begin dit jaar ruim 100 elektrische bussen, bovenop de bestaande exemplaren (ruim 50 stuks). Rotterdam wil dat binnen 10 jaar 265 emissievrije bussen in gebruik zijn. En als echte Maasstad wordt er in Rotterdam ook op het water aan verduurzaming gedacht. Zo varen hier al enige tijd elektrische watertaxi’s.

Utrecht: grootste fietsenstalling ter wereld

Wie echt groen wil doen, pakt een fiets! De stad Utrecht opende deze zomer na 2 jaar finetunen de grootste staling voor tweewielers. De stalling biedt plaats aan 12.500 fietsen, plus 1.000 OV-fietsen. De fietsenstalling bevindt zich onder het Centraal Station en telt maar liefst drie niveaus. Via een handig digitaal systeem kunnen bezoekers zien waar nog plek is. Lees hier meer over de duurzame initiatieven in de Utrechtse wijk Lombok!

Groningen ziet toekomst in waterstof

Waterstof: het lijkt een belangrijke oplossing te zijn in het terugdringen van de emissie-uitstoot. In Groningen (en Drenthe) zien ze dat ook zo. Al sinds enkele jaren rijden hier twee bussen rond die van energie voorzien worden door waterstof. De verwachting is dat in 2020 er nog eens 20 bussen op waterstof bij komen. Ook rijdt in Groningen een aantal elektrische bussen rond. Daarnaast wil vervoerder Arriva vanaf 2020 vanuit de stad Groningen emissievrije treinen laten rijden.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.