My Renault

Duurzamer tanken

Wil je duurzamer rijden? Dat kan! Vanaf 1 oktober is E10, het duurzamere alternatief voor de huidige benzine, volop verkrijgbaar.

Er komen steeds meer initiatieven om de CO2 -uitstoot terug te dringen. Een daarvan is de komst van E10-benzine, een duurzame brandstof waarin 10% bio-ethanol is verwerkt. Goed nieuws! Want zo kan jij gemakkelijk een steentje bijdragen en duurzamer rijden. Vanaf 1 oktober is E10 volop verkrijgbaar bij de Nederlandse tankstations. De tankstations met twee of meer tankinstallaties voor benzine bieden het standaard aan.

Wel even opletten

Het is overigens wel raadzaam goed te checken of je E10 kunt gebruiken in je auto. In de meeste gevallen is het geen probleem. Vrijwel alle Renault-modellen vanaf 2004 zijn geschikt, maar doe voor de zekerheid de check op www.e10check.nl. Je kunt ook kijken in het instructieboekje van je auto of check het bij je Renault-dealer.

Heb je per ongeluk E10 getankt terwijl jouw auto niet geschikt is? Geen nood, een keertje kan geen kwaad. Laat de benzine alleen niet te lang in de tank.

Hoe herken je E10? Dat is heel gemakkelijk. De vulpistolen zijn voorzien van een E10-sticker.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.