My Renault

Goedkoper tanken? Yes, you can

Goedkoper rijden, wie wil dat nu niet? Met onderstaande tips bespaar je al snel een hoop geld op benzine, diesel en LPG.

Rijd je tank
zoveel mogelijk leeg

Klinkt als een open deur, maar maak pas een pitstop als je tank écht bijna leeg is. Brandstof maakt je auto namelijk zwaarder. En hoe lichter je voertuig, hoe minder er wordt verbrand. Het is dan ook slim je tank zo ver mogelijk leeg te rijden. Zo ben je uiteindelijk minder benzine of diesel kwijt aan het vervoeren van de brandstof zelf.

Kies voor zaterdag

Het moment van tanken kan een wereld van verschil maken. Zo hebben veel ketens van benzinestations speciale dagen waarop ze korting geven. Volgens onderzoek van de ANWB is zaterdag de beste dag. Dan krijg je gemiddeld de meeste korting op de meeste plekken in Nederland. Probeer overigens tanken op maandag te vermijden, dan krijg je bijna nergens korting.

Think before you tank

Wist je dat tanken langs een N-weg of in een tankstation in een dorp al snel 17 cent per liter goedkoper is dan bij stations langs de snelweg? Je doet er dan ook slim aan om wél die afslag te nemen en een klein stukje verder te rijden. Bang voor tijdsverlies? Check van tevoren je route op je mobiel of navigatiesysteem. Vaak kun je daarop zien waar het dichtstbijzijnde tankstation is als je de snelweg verlaat.

Kies voor een onbemand tankstation

Bij een tankstation zonder personeel betaal je minder, simpelweg omdat er niemand aanwezig hoeft te zijn. Deze prijsvechters vind je overal in Nederland, meestal te herkennen aan hun groene kleur. Je kunt ze ook vinden via een app zoals ANWB Onderweg. Hier vind je alle tankstations in de buurt of op jouw route, inclusief de meest actuele prijzen.

Koud? Dan bespaar je!

In de ochtend is het kouder en dat beïnvloedt de prijs van benzine of diesel. Brandstof krimpt namelijk als het koud is en zet uit als het warm is. Met 30 liter koude benzine kun je dus iets verder rijden dan met 30 liter warme benzine. Houd dus het weerbericht in de gaten als je gaat tanken!

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.