My Renault

Helemaal klaar voor de kou

De winter komt eraan en dat betekent dat het weer tijd wordt om je banden te wisselen. Kies jij voor winterbanden of all-seasonbanden?

Veilig van a naar b, dat willen we natuurlijk allemaal. Kwalitatieve banden zijn een van de zaken die bijdragen aan een veilige rit. Want wist je dat de prestaties van je banden veranderen naarmate ze slijten? Renault is al jarenlang partner van Michelin vanwege de energiezuinige en kwalitatieve banden. De grote vraag is alleen: kies jij deze winter voor winterbanden of ga je voor de all-seasonbanden?

Kies voor winterbanden


De voordelen van winterbanden

De temperatuur hoeft niet onder het vriespunt te komen voordat je profijt hebt van winterbanden. Al vanaf 7°C en kouder heb je namelijk aanzienlijk meer grip op de weg dan met zomerbanden. Dat zorgt ervoor dat je een kortere remweg hebt, wat natuurlijk bijdraagt aan de veiligheid voor jou, medepassagiers en andere weggebruikers.

Hoe werken die winterbanden eigenlijk?

Kies jij voor een winterband?

Wil jij deze winter gebruikmaken van winterbanden? Kies dan bijvoorbeeld voor de Michelin Alpin 6 of de Michelin Pilot Alpin 5. Beide zijn ontwikkeld volgens de ‘long lasting performance-filosofievan Michelin: goede prestaties van nieuw tot een slijtage tot 1,6 mm. Bovendien werd de Michelin Alpin 6 in de Autobild-test van oktober 2019 bekroond als ECOKAMPIOEN en VOORBEELDIG.

Kies voor
all-seasonbanden


De voordelen van all-seasonbanden

De winters in Nederland zijn de laatste jaren steeds minder streng geworden en een winterband is daarom niet altijd nodig. All-seasonbanden bieden dan uitkomst. Deze zijn een combinatie van zomer- en winterbanden en zorgen in beide seizoenen voor veilige grip op de weg onder diverse omstandigheden. .

Een voordeel is natuurlijk dat je niet twee keer per jaar je banden hoeft te vervangen. Zolang je niet regelmatig in extreme winterse omstandigheden rijdt, zijn all-seasonbanden een prima oplossing.

Kies jij voor een all-seasonband?

Rij jij af en toe in winters weer, wil je van optimale veiligheid genieten en niet twee keer per jaar je banden wisselen? Kies dan voor een all-seasonband, bijvoorbeeld uit het CrossClimate-gamma van Michelin. Wist je dat de Michelin CrossClimate+ in de Autobild-test van oktober 2019 werd bekroond als TESTWINNAAR?

garage icon
Meer weten?

Wil je meer informatie over de winterbanden of all-seasonbanden en ben je benieuwd welke het beste bij jou past? Neem dan contact op met je Renault-dealer.

Mijn Garage 

Bestel nú jouw winterbandenset

Heb je de keuze al gemaakt en wil je komend seizoen winterbanden onder je auto? Bestel dat nu je Michelin winterbandenset (stalen óf lichtmetalen velgen) vanaf € 599,-.

* De aanbieding is geldig t/m 31 maart 2020, exclusief montage en te verkrijgen bij jouw Renault-dealer.*

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.