My Renault

Winter is coming

Ook deze winter wil je natuurlijk veilig op pad en vooral niet langs de weg stil komen te staan met pech of ’s ochtend überhaupt niet de weg op kunnen. Uiteraard kun je met de Wintercheck van Renault (zie ook kader) ervoor zorgen dat jouw auto gecheckt is op essentiële punten. Maar je kunt ook zelf je auto voorbereiden op de winter. Met deze tips van de ANWB zorg jij ervoor dat je veilig de weg op kunt. Want voorkomen is beter dan genezen

Zo bereidt je je voor:

Eerste hulp bij bevriezing

Heb je bovenstaande tips doorgevoerd, maar is alsnog een onderdeel van je auto bevroren? Met deze tips hoef je niet meteen de wegenwacht te bellen. Bevroren sloten kun je ontdooien met slotontdooier, een zakje warm water of een föhn. Die laatste twee gebruik je ook als je deuren bevroren zijn (de föhn niet gebruiken op de ramen). Bevroren ruiten ga je te lijf met een plastic ijskrabber of ruitontdooier. Gebruik hiervoor geen warm water, want dan kun je je ruiten beschadigen. Is je handrem bevroren? Trek hem extra hard aan of laat je motor een kwartiertje draaien, dan ontdooit de kabel vanzelf. Leg een zakje warm water op de sproeierkopjes als de ruitensproeiers bevroren zijn. Een bevroren reservoir kun je het beste vullen met warm water zodat het ijs smelt.

Check, check

Wil je er zeker van zijn dat jouw Renault ook deze winter in topconditie is? Laat dan de Wintercheck uitvoeren bij de Renault-dealer. Je auto wordt dan op essentiële onderdelen gecheckt, namelijk: banden, uitlaat, remmen, vloeistoffen, ruitenwissers, verlichting, verwarming, sloten, portieren, carrosserie en een elektrisch systeem incl. accu. Dat geeft pas een vertrouwd gevoel! De Wintercheck kost € 14,95 voor leden van My Renault+ is de check zelfs gratis.

MEER INFO

Betoverende uitjes

Niet alleen je Renault wordt tijdens de Wintercheck in de watten gelegd. Ook jij! Je profiteert namelijk van kortingen tot 70% op meer dan 100 leuke uitjes. De EROPUIT-voordeelpas blijft geldig tot eind mei 2020, dus je kunt zoveel uitjes boeken als je maar wil. Wintercheck gedaan? Maak dan kans op een betoverend verblijf in het GuestHouse Hotel op loopafstand van de Efteling. Zo kun je een bezoek aan de magische Winter Efteling geheel in stijl afsluiten.

MAAK KANS

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.