My Renault

Ho ho ho, het is kerstmarkttijd!

Denk je aan de feestdagen, dan denk je natuurlijk aan kerstmarkten! Maar welke zijn nu écht de moeite waard?

Het ultieme kerstgevoel beleef je natuurlijk op een gezellige kerstmarkt. Je doet je kerstaankopen onder het genot van een glühweintje, gezellige muziek en een knapperend haardvuurtje. Onze top 4 van gezellige kerstmarkten op korte rijafstand.

0

Valkenburg: kerstinkopen in de grotten

Een kerstmarkt die je absoluut niet mag missen? Daarvoor moet je in Valkenburg zijn. Hier waan je je letterlijk in een sprookjesachtig winterwonderland! In het gangenstelsel van de Gemeentegrot vind je niet alleen tientallen kraampjes en gezellige lichtjes, maar ook indrukwekkende zandsculpturen en meterslange miniatuurdorpjes. Bovendien vindt er in de stad zelf twee keer per week de ‘Christmas Fairytales Parade’ plaats. Dit is een betoverende optocht van verlichte praalwagens en gekostumeerde dansers. Als dat geen ‘magisch’ kerstgevoel geeft…

Meer informatie www.kerststadvalkenburg.com
Datum: 5 november t/m 5 januari

1

Gent: winters feestje

Op slechts 2,5 uur rijden van Utrecht vind je een heus winterwonderland festijn: de Gentse Winterfeesten. Wat ooit begon als een ‘simpele’ kerstmarkt is in de loop der jaren uitgegroeid tot een heus vijfweeks evenement. Hier kun je in een sfeervolle ambiance kerstcadeautjes kopen en je tegoed doen aan worstenbroodjes, poffertjes en jenever bij bijna 150 kraampjes. Ook aan de kleintjes is gedacht: zo is er ook een grote ijsbaan én een reuzenrad aanwezig. Winterpret gegarandeerd!

Meer informatie www.gentsewinterfeesten.be
Datum: 6 december t/m 5 januari

2

Munster: op z’n Duits genieten

Kerstmarkt ‘hoppen’ kan perfect in het Duitse Münster, net over de grens bij Enschede. Je vindt er maar liefst vijf verschillende kerstmarkten, verspreid door de stad. De ideale plek om ambachtelijke – en typisch Duitse – kerstcadeautjes te scoren. Of gewoon lekker langs te slenteren en te smullen van een bratwurst, glühwein en andere lokale lekkernijen. Niet te missen: de prachtige kerstkribbe op de Aegidiimarkt, inclusief een 6 meter hoge houten piramide. Ook de reusachtige kerstboom met kleine blauwe kramen rondom de Lambertikerk is een must see.

Meer informatie www.stadt-muenster.de/weihnachtsmarkt
Datum: 26 november tot en met 23 december

3

Amsterdam: Light Festival

Toe aan iets anders dan een kerstmarkt? Het Amsterdam Light Festival leent zich perfect voor de donkere dagen voor kerst. Elk jaar creëren kunstenaars van over de hele wereld tal van lichtkunstwerken, die onze hoofdstad prachtig verlichten. Bewonder de lumineuze ontwerpen vanaf het water in een speciale rondvaarttocht. Of maak een wandeling langs de grachten – met of zonder begeleiding van een (audiovisuele) gids.

Meer informatie amsterdamlightfestival.com
Datum: 6 december t/m 5 januari

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.