My Renault

Emissievrij bier

Als je binnenkort in Zwitserland een ijskoude Carlsberg bestelt, is de kans groot dat dat biertje emissievrije kilometers heeft afgelegd.

En bier, waarvan je weet dat er voor het vervoer geen schadelijke uitstoot is geweest, smaakt natuurlijk net wat lekkerder. De Feldschlösschen-brouwerij, een dochteronderneming van Carlsberg, heeft recent twintig elektrische Renault trucks aangeschaft. De D Wide Z. E. trucks (26 ton) worden ingezet om dagelijks bier te leveren aan klanten van de Feldschlösschen-brouwerij. De brouwerij laat daarnaast de productievestigingen al beleveren via het spoor. Met deze aanschaf van elektrische Renault trucks zet Carlsberg een extra stap in zero-emissielogistiek.

Mijlpaal

De distributietrucks van Renault zullen dagelijks tussen de 100 en 200 kilometer afleggen zonder te hoeven laden. Dat is te danken aan de batterijen met een capaciteit van 200 kWh. Daarnaast beschikken de D Wide Z. E. trucks over twee elektromotoren met in totaal 370 kW piekvermogen (260 kW continu). Bruno Blin, CEO van Renault Trucks, ziet de levering als een mijlpaal: “Het is voor elektrische trucks de eerste grote order. Het bewijst dat de transport- en logistieke sector een grote verandering ondergaat, maar laat ook de realiteit zien: Renault Trucks produceert elektrische trucks die over een paar weken op de Europese wegen rijden.”

“Het is voor elektrische
trucks de eerste grote order.”

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.