My Renault

Plug in and drive

Logo E-Tech

Renault heeft elektrisch rijden hoog in het vaandel staan. De komende jaren wordt dat zelfs steeds belangrijker. Tot 2022 wil Groupe Renault acht volledig elektrische modellen en twaalf geëlektrificeerde modellen (hybride en plug-in hybride) op de markt brengen. Met de introductie van de Renault CLIO E-TECH, de CAPTUR E-TECH Plug-in en de MEGANE E-TECH Plug-in worden al flinke stappen gezet. Bijzonder aan de E-TECH aandrijflijnen van Renault is dat ze van scratch af aan zijn ontwikkeld. Het gaat dus niet om bestaande verbrandingsmotoren die geschikt zijn gemaakt voor elektrificatie. Hierdoor zijn de aandrijflijnen uiterst efficiënt en beschikken de auto’s over een hoge oplaadcapaciteit.

Het nieuwe trio in cijfers

De full hybrid CLIO E-TECH kan 80% van de tijd volledig elektrisch rijden. Dat houdt in dat de bestuurder in stadsverkeer tot 40% van de brandstof bespaart in vergelijking met een verbrandingsmotor. De nieuwe CAPTUR E-TECH heeft een volledig elektrische actieradius tot 50 kilometer en een elektrische topsnelheid tot 135 km/u (WLTP, gemiddeld). De actieradius in stadsverkeer is 65 km/u (WLTP). De MEGANE E-TECH Plug-in beschikt over een 118 kW (160 pk) sterke plug-in hybride aandrijflijn.

Dankzij een 9,8 kWh-batterij (400 volt) heeft hij in stedelijk gebied een volledige elektrische actieradius tot 65 kilometer (WLTP City). Dat betekent dat de MEGANE E-TECH Plug-in in staat is om de gemiddelde rijafstand per dag volledig elektrisch zonder brandstof af te leggen. De topsnelheid in elektrische modus bedraagt 135 km/u.

Formule 1-inspiratie

Voor de ontwikkeling van de nieuwe hybride aandrijflijnen hebben de ingenieurs van Renault zich niet door de minsten laten inspireren. De technologie is gebaseerd op die van het Renault F1 Team. Dat betekent verfijnde technologie, optimale efficiëntie en een groot rijplezier onder alle omstandigheden.

De Renault CLIO E-TECH en de CAPTUR E-TECH Plug-in zijn vanaf begin zomer bij de Renault-dealer te bezichtigen. Prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt. De verkoop van de MEGANE E-TECH Plug-in start ook in de zomer.

garage icon
Interesse?

Maak een afspraak met je Renault-dealer voor meer informatie over de ETECH en de ETECH Plug-in hybride technologieën.

NAAR JE DEALER 

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.