My Renault

Eerste hulp bij stilstaan

Geen dagelijkse ritjes meer naar je werk of in het weekend erop uit. Nu we massaal thuisblijven, staat onze auto ook stil. Wil je ervoor zorgen dat je na corona zonder problemen weer de weg op kan? Lees dan onderstaande tips goed door.

Onze tips

  • Kijk voordat je de weg op gaat, even onder de motorkap en check of alle essentiële vloeistoffen – motorolie, koelvloeistof, remvloeistof en de ruitensproeivloeistof – op peil zijn.
  • De banden van auto’s die lang stilstaan, kunnen een beetje afvlakken. Rij daarom af en toe even heen en weer: een paar meter naar voren en een paar meter naar achteren. Of nog beter check je bandenspanning bij een benzinestation voordat je op pad gaat. Doe dat natuurlijk wel veilig en houdt 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Zet je airco zo nu en dan even 5 minuten op volle kracht aan. Zo voorkom je schimmelvorming.
  • De nieuwe benzinebrandstof E10 kan verouderen, maar bij een paar maandjes is er nog niks mee aan de hand. Mochten de maatregelen langer duren en je auto zes maanden stilstaan, is het aan te raden om je tank daarna geheel bij te vullen.

Met deze tips blijft je Renault in goede conditie. Mocht je nog vragen hebben over de bovenstaande tips? Neem dan gerust contact op met de Renault-dealer in de buurt. Zij helpen je graag verder en veilig de weg op. Maar het belangrijkste is: let op jezelf en elkaar. Stay safe!

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.