My Renault

Altijd blijven lachen

Met of zonder kinderen, met je partner of alleen, in een appartement of een huis met tuin, in de stad of in een rustig dorpje: iedereen beleeft het thuisblijven op een andere manier. Bij Renault hebben we daarom een aantal creatieve en originele ideeën bij elkaar gesprokkeld om het thuis gezellig te maken.

1 : Lang leve videogesprekken

Wat is er tijdens deze periode écht belangrijk? De mensen, die veel voor ons betekenen, te kunnen blijven zien. En omdat we niet meer 'in het echt' met vrienden en familie kunnen afspreken, doen we dat nu virtueel. Sfeer verzekerd!

Of je nu een videogroepsgesprek met je ouders en familie wil houden of een digitale borrel met je vrienden organiseert: je hebt keuze uit verschillende nieuwe technologieën. De bekendste voorbeelden zijn Skype, Facebook Messenger, WhatsApp, FaceTime en Zoom. Maar er bestaan ook apps die speciaal hiervoor ontwikkeld zijn Google Duo en House Party.

2 : Ontdek je verborgen talenten

Beschouw de lockdown als bonustijd: dit is het ideale moment om je artistieke talenten te ontdekken (of bij te schaven). Ben je eerder een keukenkneusje dan een keukenprins of -prinses? Kun je wel wat advies gebruiken bij het klussen? Droom je ervan om gitaar te leren spelen of op hiphopmuziek te dansen? Wil je Portugees leren? Of misschien zelfs leren zingen? Alles kan!

Via de zoekmachines en op YouTube vind je talloze instructiefilmpjes om de meest uiteenlopende dingen te leren. Enkele ideeën om je op weg te helpen ... Een vreemde taal leren met Duolingo of Portugees leren met Youtube. Gitaar spelen met Fender of karaoke zingen.

3 : Train je hersenen

Houd je van sudoku's of wil je leren zo'n cijferpuzzel op te lossen? Ben je fan van kruiswoordraadsels? Dan hebben we goed nieuws: dit soort spelletjes speel je gewoon gratis online. Gemakkelijk, gemiddeld, moeilijk of voor gevorderden? Het maakt niet uit welk niveau je zoekt, want je kunt zo vaak spelen als je wilt. Laat je hersenen maar vast kraken!

Een dagelijkse dosis hersengymnastiek vind je hier:
Sudoku's of kruiswoordraadsels. Neem zeker ook de woordzoeker van Renault onder de loep en vind alle modellen die in de puzzel verstopt zijn!

4 : Podcasts bij de vleet

Kindersprookjes, belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis, allerlei soorten humor, neurowetenschappen, algemene cultuur, literatuur, film ... Over elk onderwerp dat je kunt bedenken bestaan er wel podcasts. Bovendien zijn ze meestal gratis en erg interessant.

Er zijn op het internet heel wat pareltjes te ontdekken (Google, Binge, iTunes, Spotify, websites van tv-zenders …). Als je nog nooit een podcast hebt beluisterd, is dit zeker het proberen waard!

Podcasttips tijdens de lockdownperiode:
En voor de kinderen:

Voor kinderen is er de spannende podcastreeks over Podkin Eenoor.
 

Met de 1Minuutje-podcasts hou je zowel kleuters als kinderen van acht tot twaalf jaar geboeid.

Een podcast, wat is dat?

5 : De mooiste musea ter wereld in je woonkamer

Via het internet bezoek je musea zonder de deur uit te komen, gewoon vanuit je luie stoel. De Sixtijnse Kapel, het Guggenheim Museum, het British Museum in Londen... Of liever onze Nederlandse musea? Je ontdekt alle cultuurpareltjes gemakkelijk online.

Met de app Google Arts & Culture, bezoek je musea virtueel en kan je kunstwerken in hoge resolutie bewonderen.

Nederlandse musea in een virtueel jasje

6 : Sporten of ontspannen

Om fit en opgewekt te blijven, moeten we blijven bewegen. Kan dat thuis? Ja hoor! Daarvoor kan je terecht op YouTube, waar coaches en sportleerkrachten je met veel enthousiasme pilatescursussen, buikspiertraining en fitnessoefeningen geven. Meer zin in een rustig moment voor jezelf? Je vindt er ook heel wat inspirerende en ontspannende yogacursussen die je alleen of zelfs samen met jouw kind kunt volgen.

Zoom
Ook Zoom heeft een eigen reeks yogacursussen. Rol jouw yogamat uit in een rustig hoekje van jouw woonkamer of tuin, zet een filmpje op en begin.

7: Sterren leven zich uit op Instagram
(en wij ook)

Via Instagram gunnen beroemdheden hun fans een blik in hun dagelijkse leven, zelfs bij hen thuis! Nu zij ook thuis moeten blijven, delen ze op Instagram hun meest intieme momenten met hun fans. Zoek gewoon je favoriete sterren. Lachen en een goed humeur gegarandeerd! Zo houd je de moed erin.

Voor je uitgezocht:

Maak kennis met Lulu en Whiskey, de ezel en de pony van Arnold Schwarzenegger

Ze werd een instant Instagram-hit: Joke Meijer die dagelijks een liedje speelt op haar orgel om ons bij te staan in moeilijke tijden. Ook Daan Boom werd virtueel omarmd vanwege zijn ‘live setje’ voor de thuisblijvers.

Kijk binnen bij voetbalsterren zoals Nicolas Tagliafico, Dailey Blind, Rode DuivelsDries Mertens of trainer Zinedine Zidane

Tot slot
Vergeet niet je dagelijkse dosis fruit en groenten te eten. Open de ramen, geniet van de zon en luister naar de vogels. Doe alles wat je aan het lachen brengt. En eet af en toe een banaan ... want bananen zitten vol kalium en dopamine!

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.