My Renault

Renault kiest het ruime sop

De Renault Groep spant zich steeds verder in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Tegen 2021 zullen een honderdtal Renault-modellen de oversteek maken... Met een zeilschip!

Een ambitieus milieubeleid

De Renault Groep heeft besloten zijn koolstofuitstoot tussen 2010 en 2022 met 25% te verminderen. En met 6% voor de logistieke keten ten opzichte van 2016. Ook wil de groep de ecologische voetafdruk van elke auto zo klein mogelijk maken. Zo’n ambitieus milieubeleid vraagt natuurlijk ook om innovatieve oplossingen...

Met een zeilschip de Atlantische Oceaan over

Een van die oplossingen gaat Renault vinden in het zeevervoer. Vanaf 2021 zullen vijftig tot honderd Renault-modellen het ruime sop kiezen aan boord van een Neoliner zeilschip. En dat elk jaar opnieuw. Het doel is om de Atlantische Oceaan over te steken en om Saint-Pierre en Miquelon – een Frans eiland ten oosten van Canada – te bereiken met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Een absolute primeur!

Richting duurzaam zeevervoer

Om dit te bewerkstelligen slaat Renault drie jaar lang de handen ineen met NEOLINE. Met de Neoliner wil dat bedrijf uit Nantes ‘de eerste reder met oog voor energiezuinigheid’ worden. Het zeilschip van 136 meter lang en met 4200 m2 aan zeilen steekt de Atlantische Oceaan over in dertien dagen. Ter vergelijking: een klassiek vrachtschip doet er acht dagen over. De keuze voor een zeilschip is echter wel zeer de moeite waard, want het stoot maar liefst 90% minder CO2 uit dan zijn traditionele tegenhanger.

Lees meer

De Renault Groep werkt samen met NEOLINE, een ontwikkelaar en verkoper van zeilschepen. Samen zullen ze deze nieuwe vorm van zeetransport uitproberen om zo de ecologische voetafdruk van de toeleveringsketen zo klein mogelijk te maken.

Bekijk video
--> -->

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.