My Renault

Hij lijkt regelrecht uit de toekomst te komen: de concept car MORPHOZ. Volledig elektrisch en (letterlijk) aan te passen aan de wensen van de gebruiker.

Met de concept car MORPHOZ laat Renault zien wat het in de toekomst allemaal in petto heeft. De concept car geeft passagiers een compleet nieuwe rij-ervaring. Zo kun je de volledig elektrische cross-over aanpassen aan je behoefte op dat moment. Maak je een kort ritje? Dan biedt de ‘City’-modus met 4,40 meter lengte en een wielbasis van 2,73 meter voldoende ruimte voor alle passagiers en de 40 kWh-batterij.

Zelf rijden

Als bestuurder kun je daarnaast genieten van een beetje hulp tijdens het rijden. MORPHOZ biedt namelijk autonoom rijden op niveau 3 aan. Dit niveau – ook wel bekend als ‘eyes off, hands off’ – maakt het mogelijk het stuurwiel los te laten en de auto zelfstandig te laten rijden in gedefinieerde situaties en op geautoriseerde wegen, zoals op een snelweg of in de file. Uiteraard moet je zelf ook nog wel opletten, maar het is toch handig, zo’n metgezel!

Vakantiemodus

Ga je op vakantie of maak je een langere rit? Dan tover je MORPHOZ gemakkelijk om naar de uitgerekte ‘Travel’-modus. Wat dat inhoudt? De auto is dan 4,80 meter lang en de wielbasis bedraagt 2,93 meter. Schakel je op een speciaal station over op de Travel-modus wordt ook binnen enkele seconden een additionele 50 kWh batterij geïnstalleerd. Zo profteer je dankzij dit gecombineerde batterijpakket van een actieradius van 700 kilometer. En inzittenden genieten uiteraard van meer beenruimte en bagageruimte.

Even bijkletsen

Wat deze metgezel ook kan, is jou automatisch herkennen als je komt aanlopen. Hij begroet je door middel van een lichtsignaal. En na een handgebaar ontgrendelt hij meteen de deuren. Die portieren zijn overigens in tegengestelde richting geplaatst en maken – samen met het ontbreken van een B-stijl – instappen een stuk gemakkelijker. Binnen kan de bestuurder gebruik maken van een 10,2” beeldscherm dat eenvoudig in- en uit te klappen is. Er is niet alleen aan gemak voor de bestuurder gedacht, ook medepassagiers komen aan hun trekken met de ‘Share’-modus waarbij de stoel 180 graden kan draaien. Dat betekent: veel ruimte, de mogelijkheid om gezellig bij te kletsen en gebruik te maken van een groot beeldscherm. Alsof je in je eigen huiskamer zit.

--> -->

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.