My Renault

Zorghelden in een Renault

De échte helden, dat zijn zij.

Toen de coronacrisis in volle hevigheid losbrak, werd er op ons hoofdkantoor snel geschakeld. Daarbij klonk ook al snel de vraag hoe wij een bredere bijdrage zouden kunnen leveren. Ongeveer tegelijkertijd startte het platform Auto.nl de actie #zorgheldenauto. Het was ons meteen duidelijk: daar doen wij aan mee. Inmiddels rijden er 18 zorgmedewerkers in een Renault naar en van hun levensreddende werk.

“Het ging echt heel snel. In no time hadden we volledige steun van onze directie én de dealervereniging, die spreekt namens alle Renault-dealers in Nederland.” Aan het woord is Dennis Geerling, normaal Manager Bedrijfswagens en Local Fleet bij Renault Nederland, maar nu even Chef Zorgheldenauto. Hij zat met een paar collega’s te brainstormen toen ze hoorden van het #zorgheldenauto-initiatief. Het was precies wat ze wilden doen: zorgmedewerkers mobiel maken.

“Wij zijn trots op deze mensen”

Goed schoon


Dennis: “Het grootste deel van onze demo-vloot, die normaal wordt gebruikt door journalisten en voor proefritten, was door de coronacrisis stilgevallen - en daarmee beschikbaar voor zorgmedewerkers. Mensen die opeens op een andere plek gingen werken, maar zelf geen vervoer hebben. Of die door het tijdelijk beperkte OV nu beter eigen vervoer kunnen hebben. Onze dealers hebben aan 18 van hen een - uiteraard zorgvuldig gereinigde en ontsmette - Renault overhandigd. Dat was elke keer weer een mooi moment.”

Hard nodig

Hoe hard deze zorgmedewerkers een auto nodig hebben blijkt wel uit hun verhaal: “Linda kreeg haar Clio van Renault-dealer Jongerius. Een retourtje werk is voor haar 60 kilometer en met de dagen die ze maakt is het openbaar vervoer even geen alternatief. Marije werkt op de palliatieve zorg in Alkmaar, 45 kilometer van haar huis in Den Helder. Om die negentig kilometers op elk moment te kunnen maken kreeg ze van Renault-dealer Stokman ook de sleutels van een Clio. En Courtney, net afgestudeerd en dus direct in het diepe, is nog altijd recordhouder. Zij pendelt dagelijks met een Clio van AutoKievit tussen Middelburg en Breda, een een afstand van 100 kilometer enkele reis. Wij zijn op allemaal enorm trots. Het zijn met recht zorghelden.”

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.