My Renault

De ronde
van Nederland

Elk jaar, als het najaar in zicht komt, hopen we natuurlijk op een mooie nazomer. En vaak komt die wens gelukkig ook wel uit. We selecteerden de leukste fietsroutes om Nederland deze nazomer vanaf de pedalen te ontdekken.

0

Rondje Veerse Meer

Denk je aan (na)zomer, denk je aan strand. En natuurlijk kan een fietsroute in Zeeland dan niet ontbreken. Bijvoorbeeld een rondje Veerse Meer. De fietsroute is bijna 60 kilometer lang en ligt voor het grootste deel parallel aan het meer en dus heb je continu zicht op het kabbelende water. Maak zeker een tussenstop in het mooie dorpje Veere, waar je heerlijk kunt lunchen, borrelen of dineren. Heb je meteen weer energie voor de laatste kilometers.

1

Nationaal Park Lauwersmeer

Wie van vogels houdt, kan hier zijn hart ophalen. Nationaal Park Lauwersmeer is namelijk een waar vogelparadijs. Langs deze fietsroute van ongeveer 47 kilometer kom je ook langs twee uitkijkhutten. Vogels spotten combineer je hier dus heel gemakkelijk met een korte rustpauze. Ook als je geen fervent vogelaar bent, is deze fietsroute een must. Vroeger stroomde zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Door de komst van een dam werd een deel van de zeebodem droog gelegd met een prachtig nieuw landschap als gevolg.

2

Van Gogh route

Vincent van Gogh groeide op in Brabant en zette daar zijn eerste schetsen op papier. Met deze tocht treed je in de voetsporen van Vincent van Gogh en fiets je langs plekken en landschappen die hem zo hebben geïnspireerd. De complete route is 435 kilometer, verdeeld in tien unieke routes, waaronder een route in Zundert, Nuenen, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Helvoirt, Breda en Tilburg. Herken jij zijn schilderijen in de Brabantse landschappen tijdens deze fietsroute?

3

Havelterbergroute

Ga je naar Drenthe, dan is de kans groot dat je hunebedden tegenkomt. Zeker als je de Havelterbergroute gaat fietsen. Vooral rondom het Natura 2000 gebied ‘Holtingerveld’ zijn veel hunebedden en grafheuvels gevonden. Met 350 schapen die in dit prachtige natuurgebied grazen is de kans ook groot dat je tijdens je fietstocht schaapjes spot. De route leidt langs karakteristieke dorpen als Havelte en Ruinerwold, het prachtige stadje Meppel en Brinkdorp Havelte, ook wel de ‘parel van Drenthe’ genoemd.

4

Wijnroute in de Achterhoek

Wijn in de Achterhoek? Jazeker! Met deze fietsroute van ongeveer 50 kilometer kom je langs vijf verschillende wijngaarden in de omgeving van Groenlo en Winterswijk. Ondertussen kun je genieten van de uitgestrekte Achterhoeks landschappen. En natuurlijk – ook niet onbelangrijk – kun je tijdens een welverdiende pauze genieten van een goed glas wijn.

5

Vlielandroute

Wie naar de Wadden gaat, is er even echt helemaal uit. Een fietstocht door Oost-Vlieland voelt dan ook als een mini vakantie. Vlieland heeft kilometerslange zandstranden, ruige duinlandschappen, bossen, polders en vooral veel verschillende planten en dierensoorten. Als je na een pittig fietstochtje even wilt afkoelen voor een verfrissende duik in de zee, kan je zomaar oog in oog met een zeehond staan.

6

De bloemenroute

Vergaap je aan de gigantische bloemenvelden in de bollenstreek. Niet voor niets is dit gebied zo populair onder buitenlandse toeristen. Tijdens een tocht van ongeveer 40 kilometer fiets je langs leuke dorpjes als Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout terwijl de kleurrijke bloemenvelden voorbijschieten. Ook in het najaar kun je nog volop genieten van de zomerbloeiers en de vaste planten die op het veld staan.

7

Fortlandenroute

Met deze route start je bij het Muiderslot en kom je langs verschillende indrukwekkende forten, die deel uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Ook kom je langs leuke vestingsteden als Naarden, Muiden en Weesp. Idyllische stadjes worden daarnaast afgewisseld met prachtige landschappen en meertjes. Leuke terrasjes zijn bijna over binnen handbereik dus je kunt regelmatig even ‘bijtanken’.

8

Buitenplaatsenroute Oud-Zuilen, Utrecht

Je begint deze route van 43 kilometer in Oud-Zuilen in Utrecht en al snel fiets je langs de prachtige Vecht. Dat is een bijzonder fietstochtje, want de luxe complexen die welgestelde Amsterdammers in de Gouden Eeuw hier lieten bouwen geven de Vecht een bijzondere charme. Het noordelijke deel van deze route gaat langs de oevers van de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal. Het zuidelijke deel leidt langs het sprookjesachtige Slot Zuylen en door de Molenpolder bij Maarsseveen. Voldoende te bewonderen dus!

9

Hartje Heuvelland Gulpen-Wittem

Wie niet vies is van een beetje inspanning en zijn hand niet omdraait voor steile beklimmingen, vind in Hartje Heuvelland een mooie uitdaging. In ruil hiervoor krijg je prachtige vergezichten, een groen heuvelland, gezellige dorpjes en het bourgondische Zuid-Limburg voor terug. De tocht is bijna 58 kilometer en gaat langs bergdorpje Vijlen, het gezellige Bocholtz en Simpelveld en Ubachsberg met het authentiek Limburgse wijngoed Fromberg. Je vervolgt je weg naar Wijlre met de Brand Bierbrouwerij, waar je natuurlijk even op het terras neerploft. Je kunt je weg dan nog vervolgen naar Gulpen en het Belgische Teuven. Maar een extra drankje op het terras kan natuurlijk ook.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.