CO2-uitstoot: Renault scoort

Title

Onze knowhow optimaal inzetten om steeds zuinigere auto's te produceren, is een permanente technische uitdaging. Maar bovenal is het onze visie op de toekomst, die we met onze klanten willen delen. Na jaren van engagement en innovaties werpen onze wens en onze investeringen om van Renault marktleider in CO2-emissies te maken hun vruchten af.

Primus van de CO2-klas


In het eerste trimester van 2013 heeft de Renault Groep op de Europese markt de koppositie ingenomen:
de gemiddelde CO2-emissie van zijn personenvoertuigen bedraagt 115,9 gram CO2/km* per auto
(gegevens van AAA DATA**). Meerdere factoren hebben bijgedragen tot dit succes; de verjonging van ons gamma, het groeiend succes van de Energy motoren, alsook de stijgende verkoop van de auto's uit het Z.E. gamma.

Speciale vermeldingen


De CO2-uitstoot van het volledige gamma dook naar omlaag, maar sommige modellen verdienen terecht een ereplaatsje op het podium: Twingo, nieuwe Clio, Captur, Mégane en Dacia Sandero. Stuk voor stuk blijven ze onder de grens van 100 gram CO2/km. Met amper 83 gram CO2/km staat nieuwe Clio Energy dCi 90 eco2 verdiend op de eerste plaats.

Toekomstkijken


Voor Renault is de verlaging van de CO2-uitstoot van zijn voertuigen een belangrijke prioriteit. Deze mooie resultaten moedigen ons aan om onze inspanningen verder te zetten en steeds de meest milieuvriendelijke auto's op de markt te bieden.

*Gemiddelde gemengde CO2-uitstoot, gehomologeerd volgens de NEDC-cyclus, van alle in de loop van het eerste semester van 2013 ingeschreven personenauto's van de Renault Groep in 23 landen van de EU (alle landen uitgezonderd Cyprus, Malta, Roemenië & Bulgarije).
**Brongegevens van AAA DATA (Association Auxiliaire de l’Automobile), een filiaal van het CCFA. AAA-DATA is een organisatie die voor
de overheid het beheer van de gegevens voor de automobielsector voor haar rekening neemt.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.