My Renault

Sleutelkaart leeg ...
Wat nu?

Renault kwam als eerste automerk met de innovatieve sleutelkaart. Deze handige tool ter grootte van een creditcard past in elke jaszak, broekzak of handtas. Heel praktisch!

De kaart heeft dezelfde functie als een traditionele sleutel, maar biedt daarnaast ook een aantal extraatjes. Zo kunt u de ramen en het schuifdak van uw auto automatisch sluiten, bepaalde functies bedienen, de handsfree mogelijkheden gebruiken en zelfs de lichten inschakelen om uw auto terug te vinden wanneer hij op een donkere plaats geparkeerd staat.

Maar wat als uw sleutelkaart het plots niet meer doet, hoewel u al alles geprobeerd
hebt? Dan is de batterij misschien leeg … Maar geen nood: dankzij onze key tips blijft u
plezier halen uit uw Renault, alsof er helemaal niets aan de hand is.

Wat te doen bij een lege batterij?

U kunt uw auto nog altijd openen met de mechanische sleutel die in de kaart zit. U hoeft die dus alleen uit de sleutelkaart te trekken. Sommige kaarten hebben een knop aan de zijkant. Druk op de knop, trek de sleutel uit de sleutelkaart en laat de knop weer los.
Zodra u de sleutel hebt, moet u alleen nog het sleutelgat vinden. Dat zit verborgen achter een klepje ter hoogte van de handgreep.

Waar zit het sleutelgat?

Bij sommige auto's zit het sleutelgat verborgen achter een beschermklepje helemaal rechts van de handgreep. Bij andere auto's vindt u het slot dan weer in de handgreep.
Steek de sleutel in de gleuf onder de handgreep en wrik zo het klepje los om bij het sleutelgat te komen. Gebruik de sleutel als een traditionele sleutel. Steek de noodsleutel daarna terug in uw sleutelkaart.
Heeft u een auto met handsfree sleutelkaart? Steek de kaart dan in de kaartlezer om te kunnen vertrekken, dit is wel afhankelijk van het model, niet alle Renault modellen zijn voorzien van een kaartlezer. Denk eraan: bij een defect of een lege batterij kunt u de handsfree functie niet gebruiken.

De batterij vervangen ...

Deze handeling moet met zorg gebeuren. Laat daarom de batterij van uw sleutelkaart het best bij uw Renault-dealer vervangen. De batterij zit in de kaart of onder een klepje, zoals u hiernaast ziet. Wanneer de batterij bijna leeg is, verschijnt in sommige auto's de boodschap ‘batterij sleutelkaart vervangen’ op het dashboard. Is dat bij u ook het geval?
Maak dan meteen een afspraak bij uw Renault-dealer.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.