My Renault

Focus op de achteruitrijcamera

Te smalle parkeerplaatsen, ongeduldige blikken van andere chauffeurs, te hoge stoepranden, ... Parkeren is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet in de stad. En ook al bent u een kei in achterwaarts parkeren, toch kunnen uw bumper of velgen weleens een deukje oplopen of maakt u krassen op de deur van uw Renault ... of op de auto van iemand anders.

In primeur op Renault Zoe en Nieuwe Clio

Om dat soort moeilijkheden te voorkomen, heeft Renault een achteruitrijcamera ontwikkeld, de perfecte aanvulling op de achteruitrijradar. Samen vormen ze de ideale parkeerhulp om moeiteloos te parkeren, zonder dat uw Renault gevaar loopt.

Hoe werkt het?

De camera op het kofferdeksel stuurt beelden van de omgeving van de achterkant van uw auto naar het multimediatablet in het dashboard. Maar dat is uiteraard niet alles. Om het parkeren nog gemakkelijker te maken, vullen twee tekeningen de beelden aan.

De eerste tekening (blauwe strepen) geeft de verplaatsingsrichting van uw auto aan naargelang de positie van het stuur.

De tweede tekening toont de verplaatsingsrichting van uw Renault als de wielen in dezelfde lijn als uw auto staan. Deze vaste tekening bestaat uit drie gekleurde merktekens die de afstand achter uw auto aanduiden. Groen betekent dat er nog 150 centimeter overblijft, bij geel is dat nog 70 centimeter en bij rood nog maar 30 centimeter. Zodra u de rode zone inrijdt, kunt u de afbeelding van de bumper gebruiken om nauwkeurig tot stilstand te komen.

Bekijk zeker ons instructiefilmpje om te zien hoe de camera in de praktijk werkt.

Met camerahulp rijden, ja of nee?

Deze camera is een extra hulpmiddel. U kiest dus zelf of u hem gebruikt of niet. Ga daarvoor naar het ‘Menu’ op de tablet in het dashboard. Tik op ‘Parameters’, ‘Parkeerhulp’ en ‘Afstelling achteruitrijcamera’ om de achteruitrijcamera in of uit te schakelen. U kunt ook een aantal parameters aanpassen, zoals de belichting of het contrast van het scherm.

Opgelet!

Vergeet niet dat het hier om een hulpmiddel gaat. Blijf dus altijd waakzaam en neem steeds uw verantwoordelijkheid.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.