My Renault

100.000ste elektrische Renault

Slechts 5 jaar na de lancering van de eerste elektrische Renault, werd onlangs de 100.000ste elektrische auto afgeleverd. Het gaat in dit geval om de Renault ZOE, waarmee een klant in Noorwegen verblijd werd.

Renault marktleider in EV-segment

“Renault verkocht in de eerste helft van 2016 meer dan 15.000 elektrische voertuigen, dit is een stijging van 32% ten opzichte van 2015.”

Hiermee domineert de Renault ZOE, als bestverkochte elektrische auto van Europa, het segment van elektrische bedrijfswagens. Dit is ook niet zo gek, want deze auto is niet alleen goed voor het milieu, hij is ook zeer makkelijk op te laden. Qua design is de auto de crème de la crème op het gebied van elektrische technologie. Daarnaast werd de ZOE R240 bij onze zuiderburen uitgeroepen tot gezinsauto van het jaar. De jury was vooral overtuigd door zijn scherpe prijs-kwaliteitsverhouding, het ruime en comfortabele designinterieur én de verbeterde autonomie. Door deze verbeterde autonomie hoeft de auto nu minder vaak opgeladen te worden.

Voor het derde jaar op rij is de Renault Kangoo Z.E. de bestverkochte elektrische bedrijfswagen. Deze bedrijfswagen bewijst hiermee als geen ander te kunnen inspelen op de behoeften van de zakelijke markt.

Van de Renault Twizy werden er wereldwijd 17.000 exemplaren verkocht. Deze elektrische tweezitter blijkt zeer populair voor nieuwe vormen van mobiliteit, met name voor autodeelprogramma’s in Europa en Noord-Amerika.

Dit succes laat zien dat Renault een leidinggevende rol speelt als marktleider in het EV-segment. Van alle elektrische auto’s in Europa is 1 op 4 een Renault. In Frankrijk is zelfs de helft van alle EV-registraties een Renault. Maar niet alleen thuisland Frankrijk is een belangrijke markt, de rol van markten in de rest van Europa wordt ook steeds groter.

Ontdek alle modellen

Zoals we hierboven al vermeldden, bestaat het gamma van Renault uit verschillende elektrische modellen. Ontdek ze snel want elektrisch rijden biedt iedereen voordelen en gemak!

Ontdek ze nu

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.