My Renault

London is calling !

Ga kijken naar de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace, bezoek het Tate Modern, het British Museum of de National Gallery, dompel uzelf onder in de geschiedenis in de London Tower, ga op verkenning langs de vele paleizen, luister naar het luiden van de Big Ben, draai een rondje mee in de London Eye, steek de Tower Bridge over, flaneer door Hyde Park, ga shoppen op de markt van Camden Lock ... In Londen is er altijd wel wat te doen, ongeacht de regen, wind of zon van de partij is.

Out-of-the-boxbezoek

Of u nu een cultuurliefhebber of feestbeest bent, houdt van lekker eten of van mode en shoppen, er is altijd wel iets te doen of te zien dankzij het ongelooflijk aanbod evenementen die er elke dag plaatsvinden. Maar we nodigen u vooral uit om buiten de platgetreden paden te wandelen. Zo ontdekt u enkele adembenemende verborgen plekjes van deze geweldige stad. Ready, steady, go!

Sluit de London Tower af

U kunt de Tower gewoon bezoeken om er de kroonjuwelen te gaan bewonderen. Maar als u ook de ‘Ceremony of the Keys’ wilt bijwonen, is er meer voorbereiding nodig. Elke avond mogen slechts een veertigtal personen deelnemen aan dit meer dan zevenhonderd jaar oude ritueel. Het is dus een goed idee om ruim vantevoren een plaats te reserveren. De ceremonie is absoluut de moeite waard!

http://www.hrp.org.uk/tower-of-london

God save shopping

Wanneer u aan shoppen in Londen denkt, komen er waarschijnlijk twee namen naar boven: de markt van Camden Lock en de bekende winkels, met Harrods op nummer 1. Ook al maken beiden hun naam volledig waar, loop zeker ook eens langs de Old Spitalfields Market: een fantastische overdekte markt die zowel foodies als fashionistas weet te bekoren.

http://www.oldspitalfieldsmarket.com/

Stap in de voetsporen van legenden

Van de wereldberoemde geheim agent en onweerstaanbare verleider tot de jonge tovenaar met het litteken op zijn voorhoofd en langs de pijprokende inspecteur van Scotland Yard met zijn typische hoed ... Britmovietours organiseert rondleidingen met gids door Londen rond het thema van bekende films en tv-series. Ook met kinderen zijn deze tours een must.

http://britmovietours.com/

Zoek de zeven neuzen van Soho

Soho is niet alleen een ideale shoppingbuurt, maar ook een stukje Londen met eigenaardige details. Beeldhouwer Rick Buckley heeft er namelijk zeven neuzen verstopt aan de muren. Wie ze allemaal vindt, wordt volgens de legende zo rijk als de zee diep is. Wellicht het proberen waard dus.

Geef uzelf een adrenalineboost

De ArcelorMittal Orbit-toren, ontworpen door Anish Kapoor en Cecil Balmond, die midden in de mooie omgeving van het vroegere olympische park prijkt, was het symbool voor de Olympische Spelen van 2012. Nu is hij omgevormd tot uitkijktoren en kunt u met een sleetje door een lange buis naar beneden glijden. De glijbaan rond de toren is niet de eerste de beste: het is de langste ter wereld. Sensatie gegarandeerd!

http://arcelormittalorbit.com/whats-on/the-slide/

Kruip in de huid van een botanicus

De Koninklijke Botanische Tuinen van Kew, ten westen van Londen, zijn de trip op zich al meer dan waard. Op meer dan 120 hectare krijgt u de kans om niet minder dan 30.000 plantensoorten te bewonderen! Bovendien vormen de sublieme Victoriaanse serres, Palm House in het bijzonder, een magische omgeving om te schuilen wanneer het weer tegen zou vallen.

http://www.kew.org/

Bezoek hét kerkhof

Londen telt veel mooie kerkhoven, maar dat van Highgate is een echte must. Het ligt op een heuvel en u kunt er kilometers wandelen tussen de bomen. Net zoals op het Père Lachaise-kerkhof in Parijs vindt u hier de graven van heel wat historische beroemdheden, net als prachtige grafmonumenten.

http://highgatecemetery.org

Ga recht naar het hart van het Grote Complot

Er doen heel wat mysterieuze verhalen de ronde over hen en ze zouden over verborgen machten beschikken, maar de vrijmetselaars zijn eigenlijk helemaal niet zo geheim als men vaak denkt. In Londen is er een volledig museum aan hen gewijd en kunt u de sublieme Freemason Hall bezoeken.

http://freemasonry.london.museum/tours/

Ga eten op de wc

Het concept lijkt misschien raar, maar het is een ware trend in Londen: nieuwe pubs en restaurants in voormalige openbare toiletruimtes, zoals The Attendant. Maar wees gerust: deze plaatsen blinken vandaag de dag van netheid originaliteit en ... charme.

http://the-attendant.com/

Ga naar een musical

Broadway mag dan wel de tempel van het genre zijn, maar het West End van Londen heeft zeker ook een mooie reputatie. De vele theaters in deze buurt vertonen regelmatig de grootste musicals tegen een schappelijke prijs. Kunt u niet kiezen? Ga dan voor ‘Les Misérables’. Deze musical wordt al sinds oktober 1985 ononderbroken opgevoerd. Daar moet wel een reden voor zijn,toch!?

http://www.lesmis.com/uk/

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.