ZOE en Kangoo Z.E.: opladen in alle eenvoud

Bent u van plan om een elektrische auto te kopen, maar houden de vragen die u hebt bij het opladen u nog tegen? My Renault geeft graag antwoord op al uw vragen.

 • Tankstations vind je overal, maar wat als ik mijn ZOE wil opladen?

  U kunt uw ZOE bijna overal opladen! Niet alleen komen er voortdurend publieke laadpunten bij, u kunt uw woning ook eenvoudig omtoveren tot ‘laadpunt’. In samenwerking met GreenFlux biedt Renault een Z.E. Ready Wall-Box aan waarmee u uw auto eenvoudigweg thuis kunt opladen.

 • Tanken neemt maar een paar seconden in beslag. Maar hoe lang duurt het eigenlijk om een elektrische auto op te laden?

  Er bestaan twee oplaadmethodes: normaal laden en versneld laden, afhankelijk van het soort laadpunt. Normaal laden: volledig opladen duurt 6 tot 9 uur (naargelang het beschikbare laadvermogen) bij een publiek laadpunt of een Z.E. Ready 1.2 Wallbox bij u thuis. Bij versneld laden met 22 kW wordt uw auto in 1 uur tijd voor 80 % opgeladen. Versneld laden is alleen beschikbaar bij publieke laadpunten.

  Laadtijden 0-100%, ZOE met ZE 40 batterij:

 • Kan ik mijn Wall-Box zelf installeren?

  Het is niet mogelijk om zelf een Wallbox te installeren. Renault heeft het Z.E. Ready label in het leven geroepen, waarbij u verzekerd bent van juiste installatie door een vakman en wordt de werking van de ZOE gegarandeerd. Er zijn namelijk aan enkele technische eisen waaraan men moet voldoen en de installateur moet over de juiste elektriciteitskennis beschikken. Maar geen nood: onze Z.E. Ready 1.2 partners nemen de installatie voor hun rekening. Er wordt gekeken of de Wallbox mogelijk is in combinatie met uw elektrische installatie thuis, waarna de Wallbox wordt geïnstalleerd.

 • Op basis van welke criteria heeft Renault voor GreenFlux gekozen?

  Greenflux is een pionier als het om elektrisch laden gaat. GreenFlux heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en streeft er naar het verschil te maken door meer mensen elektrisch te laten rijden. Hierin werken ze uitsluitend samen met partijen die duurzaamheid net zo belangrijk vinden als zijzelf. Renault is er dan ook trots op te kunnen zeggen dat GreenFlux een officiële partner is. Om perfect aan de specifieke behoeften van het Renault Z.E. modellengamma te voldoen, is de Renault 1.2 Z.E Ready Wallbox ontwikkeld.

 • Wat betekent Z.E. Ready?

  Een laadpunt maakt deel uit van uw huis of kantoor. Hierdoor is het van groot belang dat uw veiligheid gewaarborgd is. Vandaar dat Renault het Z.E. Ready 1.2 handelsmerk toepast op door Renault gecertificeerde laadinfrastructuur. Hierbij is niet alleen het laadpunt in orde, maar ook de volledige installatie hiervan. Op deze manier waarborgt Renault de veiligheid van de gebruikers. Daarnaast garandeert Renault op deze wijze ook alle functionaliteiten van de auto, zoals de werking van het geprogrammeerde verwarmings- en koelsysteem.Nog niet overtuigd?

Via onze ZOE app leert u deze stadsauto beter kennen. Waar wacht u nog op?

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.