My Renault

Leukste autoroutes van Nederland

U zult misschien denken dat een roadtrip alleen leuk is in verre landen. Het tegendeel blijkt waar, in Nederland zijn genoeg (onontdekte) pareltjes. Wij nemen u mee op ontdekkingstocht in eigen land!

Onontdekte pareltjes

Een roadtrip maken is altijd leuk, je ontdekt nieuwe plekjes en geniet ondertussen van het mooie landschap. Wie denkt dat je hiervoor naar verre oorden moet rijden heeft het mis, ook ons eigen land heeft genoeg (verborgen) pareltjes waar je volop ontdekkingen kunt doen. Pittoreske dorpjes met aparte architectuur en imponerende natuurlandschappen. Speciaal voor u hebben we de meest bijzondere routes geselecteerd, zodat u ze zelf kunt ontdekken.

Gronings Goed Route, Groningen

Deze bewegwijzerde autoroute van 145 kilometer lang gaat dwars door het Groningse landschap en brengt u langs 11 unieke musea en attracties in de provincie. Verwacht hier vooral wijdse landschappen, monumentale boerderijen, dijkjes, sluizen en volop andere bijzienswaardigheden die u zullen verrassen. U zult snel ontdekken dat er niets boven Groningen gaat!

Deltawerkenroute, Zeeland

U zou het misschien niet verwachten, maar Zeeland heeft de meeste zonuren van heel Nederland. Er zijn echter nog meer redenen om naar het zuidwesten af te zakken. U zult bijvoorbeeld versteld staan van de mooie uitzichten die u hier te zien krijgt. Bezoek de Deltawerken, ooit gebouwd om een nieuwe watersnood te voorkomen of rij langs lieflijke havenstadjes met bijzondere architectuur.Via de E312 kunt u een uitstapje maken naar Yerseke. Hier zult u gegarandeerd de beste mosselen eten, vers uit de zee. Ook de hoofdstad Middelburg is een bezoekje waard: een stad vol historie, met mooie grachtjes en genoeg leuke plekjes waar u kunt genieten van een kopje koffie mét Zeeuwe bolus. Een echte aanrader, deze provincie!

Maas-Swalm-Nette autoroute, Limburg (en stukje Duitsland)

Met deze route door Limburg brengt u ook gelijk een bezoekje aan onze oosterburen. Tijdens het parcours kunt u genieten van een combinatie aan karakteristieke dorpjes met kastelen en adembenemend natuurschoon. Maak een tussenstop bij het Maas-Schwalm-Nette park om de benen te strekken of bezoek Sint Odilieenberg, met zijn prachtige Romaanse basiliek. De gehele route bedraagt 145 kilometer en is door de ANWB bewegwijzerd.

Veluweroute, Gelderland

De Veluwe is ideaal voor natuurliefhebbers! Bezoek Nationaal Park de Hoge Veluwe voor een rustgevende wandeling en vergeet niet om het Kröller-Müller Museum te bezoeken. In dit pand is de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld te vinden. Daarnaast vindt u er topwerken van grote meesters als Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Bezoek paleis het Loo in Apeldoorn en rij langs typische dorpjes zoals Nunspeet, Epe en ’t Harde. U zult uw ogen niet geloven bij al dat moois op de Veluwe!

Duinen en Polderroute, Noord Holland

Een ritje over deze autoroute brengt u langs verschillende facetten van het prachtige Noord-Hollandse landschap. Er zijn volop interessante activiteiten die u onderweg kunt ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld het kunsternaarsdorp Bergen en geniet daarna van een heerlijke strandwandeling iets verderop, in Bergen aan Zee. Ook ‘kaasstad’ Alkmaar is een bezoekje waard. Deze route brengt u de ultieme combinatie van cultuur en natuur!

² ²

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.