My Renault

400 km autonomie voor ZOE

3 jaar na de introductie blijft de Renault ZOE iedereen verbazen. In deze korte periode is de actieradius verdubbeld naar maar liefst 400 km volgens de NEDC-testcyclus. Dankzij de nieuwe Z.E. 40-batterij betekent dit in de praktijk bijvoorbeeld een reële actieradius van 300 kilometer in stedelijke gebieden. Renault ZOE is daarmee per direct de eerste echt betaalbare elektrische auto voor het grote publiek met een zo grote actieradius. Met deze afstand is de drempel om over te stappen op 100% elektrisch rijden voor veel mensen weggenomen.

Een nieuwe 100% Renault-batterij

Als pionier op het gebied van elektrisch rijden, maar ook door de ervaring die Renault heeft opgedaan in de Formule E, is Renault er nu in geslaagd om de Z.E. 40 batterij te ontwikkelen in samenwerking met LG Chem. Het bijzondere aan deze batterij is dat de capaciteit is toegenomen tot 41 kWh, zonder de batterij groter te maken of onnodig te verzwaren. De Z.E. 40-batterij levert tot slot ook 41 nuttige kWh aan energie, of bijna het dubbele van de standaardbatterij met 22 kWh.

De grotere autonomie hebben we ook te danken aan de betere integratie van de batterij in de auto en het geoptimaliseerde elektriciteitsverbruik van ZOE in het verkeer.
En zoals we gewend zijn van de ZOE verloopt het opladen hier ook bijzonder snel. In amper 30 minuten krijgt de batterij er 80 km tot 120 km extra autonomie bij, afhankelijk van het motortype. Dat is uiteraard het ideale moment om uw kids even de benen te laten strekken, een kopje koffie te drinken ... En daarna bent u meteen weer op weg!

Wist u dat ...

Als de Renault ZOE zou kunnen vliegen, dan zou hij u dankzij zijn nieuwe autonomie tot aan het internationale ruimtestation kunnen brengen!*

* De actieradius is gemeten aan de hand van de officiële Europese testmethode (NEDC). Deze testmethode geeft u de mogelijkheid auto’s op de actieradius met elkaar te vergelijken en heeft niet als doel de daadwerkelijke actieradius weer te geven. De daadwerkelijke actieradius is afhankelijk van diverse factoren zoals de plaats van gebruik, rijstijl, weersomstandigheden en de belading van de auto.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.