My Renault

TREZOR, auto van de toekomst

Renault nodigt u uit om een blik op de toekomst te werpen met Renault TREZOR Concept. Deze fantastische elektrische GT coupé bouwt verder op het design van Renault DeZir Concept uit 2010. DeZir deed alle harten sneller slaan door zijn vloeiende lijnen en rode kleur, terwijl TREZOR met zijn eenvoudige, sensuele en warme lijnen, zijn kenmerkende voorkant en zijn lichtgevende handtekening in de vorm van een C, de volwassenheid van het Renault-design uitstraalt.

Vloeiende, futuristische buitenkant

Ook al pronkt Renault TREZOR Concept met het klassieke silhouet van een GT, toch zijn er tal van verrassende elementen. Eerst en vooral is er de carrosserie uit carbon met contrasterende oppervlakken. De gladde, gesatineerde voorkant versterkt het dynamische karakter van deze concept car. Achteraan suggereren de hexagonale facetten zijn sportieve en technologische temperament. Op de motorkap is Renault TREZOR Concept uitgerust met een luchtinlaat in de vorm van een honingraat die verwijst naar de structuur van de achterkant van de carrosserie. En last but not least zorgt de rode beglazing voor nog meer karakter!

Warme, moderne cockpit

Het eerste wat in de cockpit opvalt, is de manier van instappen. TREZOR heeft namelijk geen deuren. Om plaats te nemen achter het stuur, moet de bestuurder het volledige dak van de cockpit optillen en om dan over de flanken van de carrosserie te stappen. Een duidelijke verwijzing naar de Formule 1, waar Renault bovendien een deel van de technologische elementen vandaan haalde. Binnenin heerst puur comfort en opperste luxe met een dashboard van rood hout, op maat gemaakte opbergvakken en een overvloed aan leder in een elegante en verfijnde stijl.

En onder de motorkap?

Renault TREZOR Concept lijkt niet alleen op een raceauto, het ís er één! De concept car heeft hetzelfde motorblok als de tweevoudige wereldkampioen uit de Formule-E: Renault e.dams. De cijfers liegen er niet om: een vermogen van 260 kW, een koppel van 380 Nm, 0 tot 100 km/u in minder dan 4 seconden …

De boordtechnologie in Renault TREZOR Concept is een uitstalraam van de toekomstige auto’s van Renault: natuurlijk elektrisch, maar ook steeds zelfstandiger. Zo kan TREZOR in drie modi worden bestuurd: normaal, sport en autonoom. Bij de laatste mogelijkheid verandert de verlichting om de andere weggebruikers duidelijk te maken dat het voertuig in automatische modus rijdt. En binnenin verandert de auto letterlijk, zodat de bestuurder van de extra vrije tijd kan genieten!

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.