My Renault

Tien insidertips

1. Slenter door het oude Lille

www.lilletourism.com

Het prachtig gerestaureerde oude Lille is een doolhof van kleine straatjes met flamboyante huizen. Wij weten het zeker u zult met plezier verdwalen in het stadsgedeelte in de buurt van de Grand’Place. Neem zeker ook even de tijd om de Notre-Dame-de-la-Treille, een op z’n minst originele kathedraal, te bewonderen.

2. Proef van de lokale gastronomie

www.meert.fr

Als u geen calorieën hoeft te tellen, probeer ook eens de Welsh. Dit typische gerecht uit Lille op basis van bier, brood, cheddar, ham en mosterd is misschien voor de grote eters, maar wel overheerlijk. Als dessert moet u ook zeker één van de gebakjes bij Méert proeven, een gevestigde naam in het oude Lille.

3. De kleine geneugten van Euralille

www.euralille.com

Euralille valt vooral op door zijn architectuur, want de grootste namen hebben hun stempel gedrukt op deze zakenwijk. Denk dan aan namen zoals: Christian de Portzamparc, Claude Vasconi en Jean Nouvel. Deze laatste heeft het ‘passagiersschip’ ontworpen: het winkelcentrum Euralille. Een waar shoppingparadijs!

4. Ontdek de boekenmarkt in
La Vieille Bourse

www.lilletourism.com

Op de binnenplaats van één van de mooiste gebouwen van de stad, La Vieille Bourse (tussen la Grand’Place en la Place du Théâtre), verschuilt zich een waar paradijs voor boekenwormen. Hier vindt u tweedehandsboeken, bloemen en er worden zelfs tangodemonstraties gegeven.

5. Duik in de kunst in Roubaix

www.roubaix-lapiscine.com

Het zou onverstandig zijn geen kleine omweg te maken naar La Piscine of het Musée d’Art et d’Industrie André-Diligent. Het ligt namelijk op amper 20 minuten met de metro van hartje Lille. Dit prachtige oude zwembad in art-decostijl werd omgetoverd tot een museum. U zult uw ogen uitkijken!

6. Afspraak in la Maison Folie

maisonsfolie.lille.fr

Nee, we nodigen u niet uit in een gesticht ... Maison Folie de Wazemmes is niet alleen een architecturale ruimte waar Industrialisme en modernisme elkaar ontmoeten, maar vooral één van de belangrijkste culturele plaatsen van de stad. Hier vinden tal van concerten, activiteiten, tentoonstellingen en conferenties plaats.

7. Ontmoet reuzen

www.lilletourism.com

Snuif de feeërieke sfeer op in de Jardin des Géants, niet ver van Euralille. Deze botanische tuin opende de deuren in 2009 en is de ideale plek om te weg te dromen en te ontspannen tussen vijvers, open plekken en bamboebossen.

8. Wandel rond de citadel

citadellelille.fr

Ongetwijfeld de bekendste bouwmeester van vestingwerken in Frankrijk, de Marquis de Vauban, heeft ook op Lille zijn stempel gedrukt. Aan hem hebben we onder meer bepaalde delen van de Citadel van Namen te danken. Of u nu tot bezinning wilt komen in het park of deze stad binnen de stad wilt bezoeken, de citadel van Lille is een echte must.

9. Ontdek de grote hedendaagse
meesters

www.musee-lam.fr

Het LaM, het museum voor hedendaagse kunst, moderne kunst en art brut in het park van Villeneuve d’Ascq, heeft één van de grootste collecties met kunst uit de twintigste en éénentwintigste eeuw ter wereld. Zo kunt u uw hart opdoen aan zeker 4500 meesterwerken van beroemde namen zoals Picasso, Derain, Klee, Modigliani, Buren en Miró.

10. Schuim Masséna en Solférino af

Aan bars, clubs en concertzalen zeker geen gebrek in Lille. Maar de nachtelijke trekpleisters concentreren zich vooral in de straten Masséna en Solférino, waar er tal van cocktailbars, pubs, danscafés of loungebars te vinden zijn. Kortom, volop vermaak voor iederéén!

PRAKTISCHE DETAILS

  • Aantal km vanuit Utrecht: 257 km
  • Reisduur: ongeveer 2,5 uur
  • Aanbevolen tussenstop: Gent

Meer informatie op http://www.lilletourism.com

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.