My Renault

Grote of kleine beurt?

Regelmatig je auto laten nakijken kan problemen voorkomen. Maar wanneer laat je nou groot of klein onderhoud uitvoeren?

Jaarlijks onderhoud zorgt er niet alleen voor dat je auto in goede conditie blijft, het draagt ook bij aan een veilige autorit. Daarnaast laat je met een regelmatige check zien dat je auto goed onderhouden is. En dat kan weer belangrijk zijn mocht je hem ooit willen inruilen. Het onderhoud wordt door je Renault-dealer bijgehouden in het onderhoudsboekje.

Handig om te weten dat je het onderhoudsboekje tegenwoordig ook online kunt inzien. Zo heb je altijd alle informatie rondom het onderhoud paraat en zo weet je dus ook precies wanneer het tijd is voor onderhoud. Maar wanneer laat je nou groot of klein onderhoud uitvoeren? En wat is precies het verschil?

Over het algemeen wordt geadviseerd om rond 15.000 kilometer of om het jaar klein onderhoud aan je auto uit te laten voeren. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type en de leeftijd van de auto, maar het is een goede richtlijn. Tijdens een kleine beurt worden de remmen, remschijven, remblokken, accu, batterij en verlichting gecontroleerd. Ook wordt de olie gecheckt en eventueel ververst. Daarnaast worden het oliepeil en de koelvloeistof nagekeken en bijgevuld en het oliefilter vervangen.

Groot onderhoud vindt meestal plaats na 30.000 kilometer. Naast de bovengenoemde checks worden tijdens deze beurt ook de luchtfilter, de pollenfilter en de bougies vervangen. Daarnaast worden de uitlaat, de schokdempers en de banden gecontroleerd.

Weet jij wanneer het tijd is voor klein of groot onderhoud aan je auto? Lees hier meer over het online onderhoudsboekje.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.