My Renault

Franse kleuren in de F1

Vanaf 2021 zal Renault onder een nieuwe naam op de Formule 1-circuits te vinden zijn. Dan maakt het Alpine-team zijn opwachting.

Niet alleen de naam zal vanaf volgend jaar anders zijn, ook de kleur van de auto zal een wijziging ondergaan. Vanaf 2021 zal het Alpine-team een Franse uitstraling krijgen en in blauwe auto’s met rood/witte accenten over het circuit sjezen. Aan de techniek zal niet worden gesleuteld, de auto’s zullen nog steeds uitgerust zijn met een Renault E-TECH hybride motor.

Vaste gezichten

Wat betreft de racers kan het Alpine-team komend seizoen rekenen op de Fransman Esteban Ocon en de Spanjaard Fernando Alonso. Alsono heeft al twee keer eerder voor Renault geracet en is dus zeker geen onbekende voor het team. Met zijn terugkeer vervangt hij Daniel Ricciardo, die binnenkort zal vertrekken naar McLaren. De huidige Renault-baas Cyril Abiteboul zal ook de leiding houden over het Alpine-team. Hij heeft het volste vertrouwen in de naamswijziging. “Alpine brengt een nieuwe betekenis, nieuwe waarden en kleuren naar de paddock met de geest van competitie en Franse creatieve behendigheid.” Op naar 2021 dus!

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.