My Renault

Nederland, wandelland

De blaadjes vallen van de bomen en het landschap kleurt langzaam goudbruin. De herfst is het ideale moment voor een fijne wandeling. We selecteerden een aantal mooie routes in eigen land.

0
1.

Rijk van Nijmegen

Deze route is populair onder wandelaars en dat is niet gek ook. De wandelroute N70 leidt je recht door het Rijk van Nijmegen. Je loopt over 8 ‘bergen’, door glooiende landschappen, bossen en het rivierlandschap van de Waal en de Rijn. De route is 16 kilometer lang, maar kan op vele plekken worden ingekort. Dat is prettig, want die heuvels (en bijbehorende afdalingen) kunnen best uitdagend zijn. Gelukkig kun je altijd neerploffen bij een van de restaurants onderweg.

Meer informatie over wandelen in het Rijk van Nijmegen.

1
2.

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Hou je van bossen, heide en zand? Dan is een wandeling door de Loonse en Drunense duinen in Brabant een must. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Verwonder je over het decor dat telkens verandert door het wegwaaiende zand, geniet van een fraai landschap van dennenbossen en loofbomen, aanschouw galopperende paarden en wandel langs grazende schapen. Het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen heeft diverse wandelroutes, variërend van 3 tot ongeveer 5 kilometer.

Meer informatie over wandelen in Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen.

2
3.

Speulder- en Sprielderbos

Het Speulder- en Sprielderbos dichtbij Putten is zo’n bos waar je een keer geweest moet zijn. Het is namelijk een van de oudste en volgens velen een van de mooiste bossen van Nederland. Het wordt ook wel het bos van de dansende bomen genoemd omdat de grote eikenbomen gedeeltelijk met elkaar vergroeid zijn. Het geeft het bos een prachtig en ook mysterieus sfeertje. Naast de grote eikenbomen vind je er ook fijnsparren, dennen en berken en veel verschillende diersoorten, waaronder edelherten, dassen, wilde zwijnen en slangen.

Meer informatie over wandelen in Speulder- en Sprielderbos. .

3
4.

Beetsterzwaag

In de 18e en 19e eeuw vestigde veel adel zich in de omgeving van Beetsterzwaag in Friesland. Niet verwonderlijk want het natuurgebied is prachtig. De bossen met enorme eiken- en beukenlanen zijn al even statig als de huizen die je er tegenkomt. Vooral in de herfst, als de bladeren rood en goudbruin kleuren, is een wandeling door dit bijzondere natuurgebied een lust voor het oog.

Meer informatie over wandelen in Beetsterzwaag.

4
5.

Lage Vuursche

Of je er nou mee begint of mee afsluit: bij een wandeling door Lage Vuursche hoort een bezoek aan een pannenkoekenhuis. Zo begin je de wandeling met voldoende energie of kun je je er tijdens de wandeling vast op verheugen. Maar veel tijd om aan pannenkoeken te denken is er niet, want je kijkt je ogen uit. Loof- en naaldbomen worden afgewisseld met eeuwenoude beuken en eiken. Ook vind je vele vogelsoorten in het gebied en kun je in het najaar natuurlijk goed paddenstoelen spotten. De totale lengte van de route is ongeveer 12 kilometer. Na zo’n vijf kilometer word je verrast door het prachtige Hilversumse Wasmeer.

Meer informatie over wandelen in Lage Vuursche. .

5
6.

Van Amsterdam naar Arnhem

De oudste wandelroute van Nederland: dat is er eentje die elke wandelaar graag wil afvinken. In 1914 opende de ANWB deze eerste bewegwijzerde wandelroute in ons land: van Amsterdam naar Arnhem. Dwars door het hart van Nederland. Door het plassengebied van het Gooi, over de Utrechtse heuvelrug, langs grote rivieren, door de zuidrand van de Veluwe naar Arnhem. De route is hier en daar iets aangepast, maar grotendeels te vergelijken met hoe men hem ruim honderd jaar geleden liep. De route is opgedeeld in zes etappes, je kunt hem dus gemakkelijk in delen lopen. Ook zijn op de kaart parkeermogelijkheden, bushaltes en treinstations weergegeven.

Meer informatie over wandelen in Amsterdam naar Arnhem.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.