My Renault

Grip op de winterse wegen

De winter komt eraan en dat betekent dat het weer tijd wordt om je banden te wisselen.

Veilig van a naar b, dat willen we natuurlijk allemaal. Kwalitatieve banden zijn een van de zaken die bijdragen aan een veilige rit. Want wist je dat de prestaties van je banden veranderen naarmate ze slijten? Daarnaast is het raadzaam om jaarlijks je zomerbanden te wisselen voor winterbanden. Vanaf 7°C en kouder heb je namelijk al profijt van winterbanden. Dat betekent: meer grip op gladde of natte wegen, een kortere remweg en een verbeterde wegligging.

Hoe werken die winterbanden eigenlijk?

Door een speciaal rubbercompound blijft een winterband soepel. Ook het profiel van winterbanden is aangepast aan winterse omstandigheden: het heeft meer profielblokken dan een zomerband. Daardoor zijn er meer profielranden die bij het afrollen van de band als een tandwiel zorgen voor grip in winterse omstandigheden. Daarnaast zijn winterbanden voorzien van een groot aantal kleine inkepingen in de rubber blokken: de zogenaamde lamellen. Deze lamellen gaan bij het afrollen van een band openstaan en zorgen daardoor voor een zogenaamd klauweffect op een gladde ondergrond.

Kies deze winter voor de kwalitatief hoogwaardige bandenset van Michelin inclusief stalen velgen. Tijdelijk gelden de volgende aanbiedingen:

Bestel nú jouw winterbandenset

Renault CLIO
vanaf € 789,-

Renault MEGANE
vanaf € 899,-

Renault CAPTUR
vanaf € 895,-

Renault SCENIC
vanaf € 1.195,-

Deze aanbiedingen zijn geldig t/m 31 maart 2021. Bekijk de actievoorwaarden.

garage icon
Meer weten?

Wil je meer informatie over de winterbanden? Neem dan contact op met je Renault-dealer.

Contacteer mijn dealer 

Maak kan op een VIP-weekend

Als je je banden hebt laten omwisselen, kun je ook kans maken op een uniek VIP-weekend in Disneyland® Paris. Meedoen is simpel. Log na je werkplaatsbezoek in op myrenault.nl en geef je factuurnummer door. In de maanden december, januari en februari worden in totaal maar liefst twaalf winnaars uitgekozen.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.