My Renault

Avontuurlijk Ameland

Dichtbij huis en toch het gevoel alsof je even helemaal weg bent. Een tripje naar de Waddeneilanden is altijd een goed idee. Laat je verrassen door het avontuurlijke Ameland.

Let op. Check altijd van tevoren welke maatregelen m.b.t. het coronavirus worden gehanteerd.

0

De lucht in of het water op

Met zoveel strand is het niet gek dat er veel activiteiten te ondernemen zijn op het zand of in het water. Voor een actieve dagbesteding kun je blowkarten, powerkiten, skimboarden, kitesurfen, kajakken en golfsurfen. De golfen bij Ameland zijn vaak net iets hoger dan ergens anders in Nederland dus zeker op een surfplank kun je je lol op.

1

Awardwinnend strand

Denk je aan een eiland, denk je aan stranden. En prachtige stranden, die heeft Ameland zeker! Het zandstrand is maar liefst 27 kilometer lang. Dat betekent eindeloos strandwandelingen maken, uitwaaien en voor de waaghalzen onder ons een plons in de zee. De stranden van Ameland zijn ook nog eens heel schoon. In 2007 werd het door Stichting Nederland Schoon zelfs uitgeroepen tot schoonste strand van Nederland. Ook ontvang het elk jaar ‘De Blauwe Vlag’, een keurmerk voor een veilig en schoon strand. Daarnaast won Ameland vorig jaar een Quality Coast Award. Het eiland is daarmee een voorbeeld voor groene en duurzame vakantiebestemmingen.

2

Op een stalen ros

Ameland heeft meer dan 100 kilometer aan fietspaden. Een fiets huren is dus zeker de moeite waard. Je fietst gemakkelijk langs het strand, door pittoreske dorpjes of door prachtige natuurgebieden. De stalen ros is overigens ook in te ruilen voor een echt paard. Er zijn diverse maneges op het eiland waar je een middagje een paard kunt huren.

3

Uniek natuurgebied

Wil je het waddengebied in al zijn glorie meemaken, maak dan een wandeling door ’t Oerd, het getijdegebied van Ameland. Een prachtig natuurgebied met duinvalleien, een gevarieerde plantengroei en een grote vogeldiversiteit. Geen zin om te wandelen, maar wil je wel het natuurgebied ontdekken? Stap dan aan boord van de Strandexpress. Deze tractor met grote kar erachter rijdt op een fossielvrije brandstof en brengt je naar ‘t Oerd en de Hôn, de meest oostelijke punt van het eiland. Tijdens de rit krijg je uitleg van een Amelandergids over dit unieke natuurgebied. Let op: in verband met corona kunnen momenteel alleen kleine groepen de Strandexpress huren.

4

236 treden

Je moet er wel wat moeite voor doen – lees 236 treden beklimmen – maar eenmaal boven wacht je een spectaculair uitzicht. De vuurtoren van Ameland is maar liefst 55 meter hoog en biedt daarom een panoramisch zicht. Sinds 2005 is de vuurtoren niet meer in gebruik door de kustwacht en dient nu als expositieruimte voor publiek. Zo krijg je meteen meer inzicht in het reilen en zeilen van een vuurtoren. Reserveren is verplicht en kan via amelandermusea.nl.

5

Robben spotten

Ga op robbensafari met de Robbenboot m.s. Ameland. Dit schip, special ontworpen voor tochten op het wad, vaart bij laag water gemakkelijk door geulen. Zo kun je dicht langs de zeehondenbank varen en heb je dus gegarandeerd goed zicht op de zeehonden en wadvogels. Bij hoog water zie je de robben op jacht gaan naar een lekker hapje, bij laag water liggen ze meestal te zonnen op de zandbank.

7

Proost

Dorst gekregen van al die activiteiten? Trakteer jezelf dan bij een slijter op een nobeltje, een robbenslok of een commandeurtje, typische Amelandse likeurtjes. Of neem een ambachtelijk gebrouwen biertje van de Amelander bierbrouwerij.

Word Renault ambassadeur !

Je hebt geen toegang tot dit formulier.