Heb je een vraag?

Voor een nog aangenamere beleving op My Renault hebben we hieronder de meest voorkomende vragen van onze leden verzameld.

Inschrijven

IK RIJD MET EEN DACIA EN WIL HEM OOK GRAAG TOEVOEGEN AAN MY RENAULT. WAT MOET IK DOEN?

Dacia maakt inderdaad deel uit van de groep Renault, maar de diensten van My Renault zijn niet beschikbaar voor eigenaars van een Dacia. Wel is het mogelijk bij de dealer een My Renault+ abonnement af te sluiten. Je ontvangt een activatiemail, maar kunt niet inloggen op My Renault.nl. Je geniet wel van de vele voordelen van My Renault+ zoals gratis APK, gratis lampen vervangen, gratis vloeistoffen bijvullen etc.

Ik krijg een foutmelding wanneer ik mijn ordernummer invoer. Wat moet ik doen?

Het is mogelijk dat het bestelbonnummer nog niet geregistreerd is in ons netwerk of dat het ingevoerde nummer niet overeenkomt met het nummer op je bestelbon.

Inloggen

Ik kan niet inloggen.

Om in te loggen in My Renault vul je het e-mailadres in waarmee je je account hebt aangemaakt en je persoonlijke wachtwoord. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig.

Het zou kunnen dat je browser je (oude) wachtwoord heeft onthouden en u dit wachtwoord wilt verwijderen. Bij Internet Explorer klik je hiervoor in het menu op Extra/Internetopties/Algemeen en vervolgens klik je bij Browsegeschiedenis op ’Verwijderen’. Bij Chrome ga je naar Instellingen/Geavanceerde instellingen/Privacy en Browsegegevens wissen, vink ‘Enkel Opgeslagen wachtwoorden wissen’ aan en klik op de knop ‘Browsegegevens wissen’.

Let ook op dat je geen spatie na je wachtwoord of e-mailadres bijvoegt wanneer je je gegevens vanaf een andere locatie kopieert.

Mocht je nog steeds niet kunnen inloggen, dan kan je contact met ons opnemen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur op het gratis telefoonnummer 0800-0303 of via dit contactformulier.

Waarom moet ik een nieuw wachtwoord aanmaken?

Het kan gebeuren dat je al een My Renault-account hebt, maar toch gevraagd wordt om een nieuw wachtwoord aan te maken. Je logt dan waarschijnlijk voor het eerst in op de vernieuwde My Renault.nl website. Om veiligheids- en privacyredenen moet je voor de nieuwe website een nieuw wachtwoord aanmaken. Je e-mail adres (tevens je gebruikersnaam) wijzigt niet.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Klik op ‘Wachtwoord vergeten’ onder ‘Inloggen’. Vul je e-mailadres in en klik op ‘Verzenden’. Binnen enkele minuten ontvang je een e-mail met link. Via deze link kan je een nieuw wachtwoord kiezen. Vervolgens log je opnieuw in met het nieuwe wachtwoord.

Ik ben mijn e-mailadres vergeten.

Neem contact op met onze Klantenservice en vermeld je naam, voornaam, adres, postcode en chassis- of bestelbonnummer.

Mijn wachtwoord wordt niet aanvaard.

Klik op ‘Wachtwoord vergeten’ onder ’Inloggen’. Vul je e-mailadres in en klik op ‘Verzenden’. Binnen enkele minuten ontvang je een e-mail met link. Via deze link kun je een nieuw wachtwoord kiezen. Vervolgens log je opnieuw in met het nieuwe wachtwoord.

Persoonlijke gegevens wijzigen

Hoe wijzig ik mijn e-mailadres?

Klik op je gebruikersnaam bovenaan rechts in het venster. Klik op ‘Mijn profiel’ in het menu. Wijzig je e-mailadres op deze pagina en bevestig.

Hoe wijzig ik de taal van mijn account?

Klik op je gebruikersnaam bovenaan rechts in het venster. Klik op ‘Mijn profiel’ in het menu. Selecteer je taal op deze pagina en bevestig je keuze.

Hoe wijzig ik mijn voorkeursdealer?

Klik in het menu op ‘Mijn dealer’. Klik daarna op de pagina die verschijnt onderaan op ‘Dealer wijzigen’. Kies je voorkeursdealer en klik op bevestigen.

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Klik op je gebruikersnaam bovenaan rechts in het venster. Klik op ‘Mijn profiel’ in het menu. Kies op deze pagina de optie ‘Mijn wachtwoord wijzigen’. Toets je oude wachtwoord in en voer twee maal het nieuwe wachtwoord in. Klik vervolgens op ‘Wachtwoord wijzigen’.

Auto(s) en onlineagenda(‘s)

Waarom kan ik mijn auto niet toevoegen in mijn My Renault-account?

Het kenteken dient zonder streepjes te worden ingevuld: HL209H. Als het kenteken niet wordt geaccepteerd, kan je het chassisnummer invullen. Je kunt ofwel je kenteken ofwel je chassisnummer invullen, beide is niet mogelijk. Als je auto niet in Nederland geregistreerd is kan hij niet toegevoegd worden.

Mijn auto staat niet vermeld onder het kopje Mijn Auto(‘s) wat nu?

Je kan jouw auto zelf toevoegen onder het kopje ‘Mijn Auto’ met behulp van het kenteken en de meldcode. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het VIN/chassisnummer zoals vermeld op het kentekenbewijs.

Indien het op basis van deze gegevens niet lukt je auto toe te voegen, verzoeken wij je vriendelijk contact op te nemen met jouw Renault-dealer of met onze afdeling Klant Relaties. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur op het gratis telefoonnummer 0800-0303 of via vragen@myrenault.nl

Hoe verwijder ik een auto uit mijn account?

Wanneer je op het tabblad ‘Mijn auto’ klikt in het menu bovenaan, kom je op de pagina van je auto terecht. In het vak bovenaan links zie je twee icoontjes: een prullenbakje en een autootje. Wanneer je op het prullenbakje klikt, word je gevraagd “Ben je zeker dat …” en kan je bevestigen dat je je auto wil verwijderen van je account. Je auto is dan gearchiveerd.

Ik heb een auto gewist. Hoe voeg ik deze opnieuw aan mijn account toe?

Neem contact op met onze Klantenservice als je de auto opnieuw wil toevoegen.

Hoe pas ik de kilometerstand van mijn auto aan?

Ga naar de startpagina van My Renault en klik op het tweede vakje “Mijn geschatte kilometerstand” - op je tijdslijn rechts in het venster. Je wordt dan naar de pagina van de auto geleid. Ook wanneer je op het tabblad ‘Mijn auto’ klikt in het menu bovenaan, kom je op deze pagina terecht.

Onder de rubriek ‘Mijn kilometerstand’ op de pagina van je auto ziet je een invulvakje rechts van de ingevulde kilometerstand. Vul je nieuwe kilometerstand in en klik op ‘UPDATE’.

De kilometerstand die de garage heeft ingevoerd, komt niet overeen met mijn werkelijke kilometerstand.

Dat is inderdaad mogelijk. De kilometerstand van je auto moet altijd hoger zijn dan de laatste kilometerstand die je garage bij je laatste onderhoud heeft genoteerd. Heeft je garage de kilometerstand fout genoteerd? Neem dan contact op met de Klantenservice.

Waarom staat de laatste onderhoudsbeurt niet in mijn voertuighistorie?

Het kan enkele weken duren voordat wij de gegevens van je laatste onderhoudsbeurt hebben ontvangen.

Waarom geeft mijn agenda een onderhoudsmelding hoewel dit onderhoud al gebeurd is?

De agenda wordt bijgewerkt zodra wij de facturen van je garage ontvangen. Dit kan enkele weken duren.

Waarom zie ik niet de complete onderhoudshistorie van mijn auto?

In verband met privacywetgeving zie je alleen de onderhoudshistorie voor de periode waarin je eigenaar of berijder bent van de auto.

Waarom komt de afbeelding van de Renault auto niet overeen met mijn versie?

De afbeelding van de auto wordt niet automatisch aangepast aan de kleur van de auto.

Ik had een configuratie van een nieuwe auto opgeslagen, maar vind deze niet terug.

Indien je eerder een auto hebt samengesteld in de configurator op Renault.nl en deze had opgeslagen op je persoonlijke My Renault pagina, dan vind je deze niet meer terug op MyRenault.nl. Het opslaan van configuraties is helaas niet meer mogelijk.

Voordelen

Hoe lang is mijn My Renault geldig?

My Renault is geldig zolang je ingeschreven bent. My Renault+ sluit je altijd af voor een jaar en wordt niet automatisch verlengd. De afloopdatum van je My Renault+ vind je op je persoonlijke My Renault-account.

Hoe profiteer ik van mijn permanente voordelen?

Je vindt de permanente voordelen onder de rubriek ‘Mijn voordelen’. Klik op een voordeel om alle details ervan te bekijken. Als je wel My Renault-lid bent, maar geen My Renault+-lid, kan het zijn dat bepaalde permanente voordelen voor jou niet beschikbaar zijn. Wordt My Renault+-lid om van alle voordelen te kunnen profiteren.

Hoeveel keer kan ik van een permanent voordeel profiteren?

Je kunt gebruikmaken van je permanente voordelen zolang je met een Renault rijdt. Aan elk voordeel zijn weliswaar specifieke voorwaarden verbonden. Klik op het voordeel dat je interesseert en ontdek alle details.

Nieuwsbrief

Hoe schrijf ik mij in voor de nieuwsbrieven van My Renault?

Klik op je gebruikersnaam bovenaan rechts in het venster. Klik op ‘Mijn profiel’ in het menu. Vink op deze pagina aan welke e-mails je wil ontvangen.

Hoe vaak ontvang ik de nieuwsbrieven?

De nieuwsbrief van My Renault wordt één keer per maand verstuurd. De onderhoudsmeldingen voor jouw auto(‘s) worden alleen verzonden wanneer nodig.

Hoe schrijf ik mij uit voor een of meerdere nieuwsbrieven van My Renault?

Klik op je gebruikersnaam bovenaan rechts in het venster. Klik op ‘Mijn profiel’ in het menu. Vink op deze pagina de betreffende nieuwsbrieven af. Je kunt ook op de link onderaan de nieuwsbrief klikken om je uit te schrijven.

Wedstrijd

Ik kan niet deelnemen aan een wedstrijd.

Controleer eerst of je wel degelijk de vragen en schattingsvraag beantwoord hebt, dat je het wedstrijdreglement aanvaard hebt en dat je je gegevens juist ingevuld hebt.

Hoe weet ik of ik gewonnen heb?

De winnaars van de wedstrijden op My Renault worden persoonlijk per e-mail op de hoogte gebracht.

Wanneer ontvang ik mijn geschenk?

Je ontvangt je geschenk binnen dertig dagen nadat de winnaars zijn bekendgemaakt. Heb je je geschenk niet binnen deze termijn ontvangen? Dan is er onderweg wellicht een probleem geweest. Was je aanwezig om het pakket in ontvangst te nemen? Weet je zeker dat je adres juist is? Zo ja, neem dan contact op met onze Klantenservice.

Passen

Krijg ik een My Renault pas?

Vanaf 26 Januari 2021 wordt er geen fysieke pas meer verstuurd voor My Renault+. De My Renault+ pas wordt digitaal verstuurd naar het opgegeven mailadres.

Wanneer kan ik mijn My Renault+ mail verwachten?

Je My Renault+-mail wordt direct verstuurd naar je mailadres. De My Renault+ voordelen zullen geactiveerd worden vanaf de ingangsdatum.

IK heb geen mail ontvangen?

Je kan een verzoek indienen door contact op te nemen met de afdeling Klantenservice op ons gratis telefoonnummer 0800-0303 of door een e-mail te sturen naar vragen@myrenault.nl. .

R-LINK

Hoe kom ik in de R-Link store?

Je vindt de link naar de R-Link store op de detailpagina van je auto.

Als je voor het eerst naar de R-Link store gaat, zal je een apart account voor de R-Link store moeten aanmaken. Heb je de R-link store eerder bezocht via My Renault dan kan je je oude My Renault-inlog en -wachtwoord gebruiken.

Ik ben in de R-Link store, maar ik zie mijn auto niet.

Je kan zelf je auto toevoegen door in de R-Link store naar “Mijn Virtuele Garage” te gaan. Volg daar de instructies om een nieuwe auto toe te voegen.

Ik wil een auto toevoegen in de R-Link store, nu vraagt hij om een R-Link serienummer. Waar vind ik dit?

Dit nummer zie je in de Toolbox op het moment dat je Toolbox opent en de USB-stick of SD-kaart in de pc is geladen.

Je kan dit nummer ook terugvinden in je auto:
U vindt dit serienummer als u in de R-Link van de auto naar ‘Status & Informatie’ gaat en vervolgens naar ‘Versie informatie’. Daar zie je “Serienummer apparaat”.

Heeft u een Nieuwe Megane (vanaf 2016), Nieuwe Espace (vanaf 2015), Kadjar of Talisman? Dan heb je R-Link 2. Je kan het serienummer dan opzoeken in je auto in het menu Systeem/Systeeminformatie bij ‘Informatie HUID’. Je vindt er een code die begint met CAP. Als je deze eerste 3 letters weglaat, heb je de juiste code.

Online formulier

Vul het online formulier in
en wij nemen zo snel mogelijk
contact met je op.

Naar het formulier

Telefoon

Bel 0800 – 0303
De medewerkers van onze
Klantenservice zijn bereikbaar op
het nummer 0800 – 0303 (gratis)
voor het beantwoorden van
jouw vragen.

Ben je lid van My Renault?
Log in en neem rechtsreeks
contact op met jouw dealer.
 
 

Inloggen

Nog geen lid van My Renault?
Schrijf je in met de gegevens van jouw Renault en profiteer van tal van voordelen. Inschrijven is gratis.
 

Inschrijven

Ben je op zoek naar een Renault dealer?
Bij onze dealers kan je terecht voor een testrit, een brochure of een prijsofferte. Vind de dealers bij jou in de buurt via de Renault website.

Zoek een Renault dealer
-->